AKF996 Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 108971

"A ~ 10 perc nyereségért?"

Az alaptézisünk még mindig az volt, hogy HA megcsinálnák végre rendesen a 140-et. Utána már nem 10 perc lenne az a nyereség... Addig meg én sem nyúlnék hozzá semmihez, hiszen valóban nem lenne sok értelme.

 

"Nem mondtál,csak pont ugyanúgy a menetidő hajhászásáról írsz folyamatosan."

 

Hát, ha szerinted a 21. század felgyorsult világában nem fontos a menetidő az átlagutas számára, akkor van egy rossz hírem. Vasúti versenyképességről beszélünk amúgy alapból, és ez minden, csak nem ez.

 

"A pályaállapotoknál sokkal hamarabb és ingyen lehetne változtatni a vontatójárművek átcsoportosításával"

 

Egyelőre még arra sem képesek, hogy az 1-esről levetett 470-eseket és 480-asokat átirányítsák ide. Sőt, amerre csak nézek, azt látom hogy egyre több rohadt csotrogányt (431-est) helyeznek üzembe újra.. 194, 230, 272, meg mi is volt még? Várom már, hogy az át sem számozott 1061-et mikor vakarják elő újra.. Komolyan, meddig van még lejjebb?

Az persze gondolom továbbra sem zavarja a fordaszervezőket, hogy már önmagában a menetrendszerűségnek is odavágnak ezekkel a gépekkel, amikor a 8-9 kocsis hibridekkel sz*ratják szét őket. Miközben a nyíregyi fordákban meg az 5-6 kocsis IC-kkel járogatnak a Teknők meg 630-asok. És mindezt arra hivatkozva, hogy az itteniek közül sokaknak nincsen típusa ezekre, mint hogyha nem lett volna erre lehetőség már ezer éve az elmúlt évtizedben kb bármikor. Nem meg kellett volna már oldani ezt a problémát akkor réges régen? Tudtommal vannak még egykori rolás fordákban dolgozók is, azok keze alá sem mernek adni semmit?

Kiszúrják a szemüket napi 3 darab 480-assal, miközben minimum 8 kellene már vagy tíz éve. 

 

"ésszel elköltött összegekkel meg a lassújelek felszámolásával."

Ezek egyikéről sem híresek, a lassújeleket sok helyen évekig hagyják elrohadni a pályával együtt, és mintha a 100a felújított részein is kinőtt volna MEGINT egy pár új elem..Alig néhány hónapja felújított részeken, amiért egy teljes nyáron át szívatták az utazóközönséget. Mint az időgépben, csak nem önként szálltam be, és közben elröpködtek tízmilliárdok..

Előzmény: 1047 005-2 (108965)