ergoGnomik Creative Commons License 2024.04.01 0 2 10134

Szépen összegyűltek az ünnepek erre a hétvégére. Óraállítás, Húsvét és bolondok napja egyben! :D

 

Március szebb termést hozott, mint az eddig hónapok idén. Mindjárt egy óriási dobással indult a hónap. TCFS és szokásos tettestársai Csabo+4 és Unreal ránk dobták a szinte már szokásos atomot, ezúttal a Giana Sistersszel. Örök hála nekik! Ezt követte egy újabb szöveges kalandjáték Fredrik Ramsberg gondozásában The Coils of Hate címmel. Majd FeCO szorgoskodta össze az idei 10 soros BASIC versenyre egy újabb nevezését, a SimonSaid4L-t. Haplo is aktiválta magát egy újabb több gépre kiadott játékkal, a Binary Battle-lel. Következőnek ismét FeCO jött az újabb versenyprogrammal, a PattB10L-lel. bszggg sikeresen befejezte a soros és BSZ SID kártyás egér kezeléséhez szükséges meghajtó fejlesztését és kiadta a Mouse Extension v1.0-t, mindjárt betölthető programként és ROM bővítő formában is! Egy új versenyző jöttét is köszönthettük. orac81 nem érkezett üres kézzel, mindjárt meg is kaptuk tőle az új Invaders fazonú játékát, majd kevéssel később annak egy frissítését, melynek címe FREAX. A Commodore egyesületi programíró verseny nevezéseit fogadhattuk ezután nagy szeretettel. Elsőnek a Kondi Krusht, ami a népszerű mobilos játék utánérzése és hiánypótló program a gépeinken. Másodjára a nagy visszatérő LBM Mad Pod Race-ét, melynek elkészülténél még Csabo+4 és Jeva is bábáskodott. Azután a Magic Dicesnak örülhettünk Prievara Zsolt szorgalmának eredményeként, akit régről ismerünk Plus/4 emulátor programjairól, melyek kár, hogy kiestek a versenyből anno. Kaptunk még FeCO-tól is egy újabb játékot, a Pattot. A hónap zárásaként pedig egyrészt a Revisionön indított Chromatic Destination 4k intro csapódott be a C64-es Resource jóvoltából, illetve bszggg adta közre egy ROM módosítását, az OS Floppy Defaultot, ami a floppy meghajtók kezelésébe hoz egy kevés kényelmet.

 

Valamikor a hónap közben bekerült még pár idei új program a Plus4World adatbázisába. Egyrész FeCO egyesületi játékfejlesztő versenyben indított sokadik programja, a SimonSaid1L. Másrészt a Napoleon Solitaire és a Nam, ami régi programok kisebb-nagyobb átdolgozása.

 

Akik valamit fejlesztenének gépeinkre, azok sem maradtak frissítések nélkül. Ismét megújult a Multipaint, a verziószám 2024. Charlemagne pedig folyamatosan dolgozik a LUMYDCTT-n. A program immár a v6.5.5-ös változatnál jár. Litwr kiadott egy új keresztplatformos fordítót, ami COMMODORE BASIC V3.5 programokat képes assembly forrássá alakítani CBCCWIF névvel. Vajon mi lehet az az olasz íz a program nevében?!

 

Néhány hardverről is került új kép vagy információ a P4W-re. Ezek Solder Digi-Blastere, 256kB-os SRAM kártyája és 4 bites digitalizálója, SukkoPera Digi-Blaster kompatibilis ReVox DAC kártyája és a Joco's C264 SD Drive. Ez utóbbit néhány TCFS konverzió már támogatja is!

 

Rachy pedig továbbra is havi rendszerességgel frissíti a blogját. Olvassátok!