Levente.hu Creative Commons License 2024.04.01 0 0 7963

A Silverfast kiadott hozzá Win10, 11 és újabb Mac rendszerekhez való szoftvert. (5400 II-eshez nincs!)
A gyári driverrel is működik, csak kicsit bele kell piszkálni:
https://www.fixya.com/support/t6084110-will_scanner_work_vista_or_must_use_in

Ha valaki mindent szeret készre állítani szkennelés közben akkor a Silverfast Ai-t ajánlom, viszonylag modern kezelésű program, de ennek is megvannak a hülyeségei. Szerintem nem használja ki teljeskörűen a hardveres képességeket, bár a végeredmény nem rossz.

Ha csak a szükséges minimumot (fókusz, eszközprofil, jelerősítés, stb.) állítjuk, és utána Photoshopban dolgozunk tovább, akkor az őskövület gyári szoftver is jó lehet, sőt. Meg kell szokni, de ha csak az alap dolgokat paraméterezzük, akkor utána sokkal jobb egy jó negatívátfordítási metódust megcsinálni Ps-ben, mint a Silverfastot használni.

Vuescant látni se akarom, főleg ha színes negatívról van szó, de amúgy se...

Amit észrevettem még, hogy a gép igényli a minőségi USB kábelt. Korábban volt olyan nyűgöm, hogy ledobta szkennelés közben a csatlakozást, de egy zavarvédett, aranyozott USB megoldotta, teljesen stabil lett a működése. (a régi kábelem hosszabb volt mint az átlag, szintén okozhatott gondot)


Amúgy akkor se dobnám ki, ha semmi nem lenne hozzá. Fillérekből össze lehet dobni egy régi PC-t, vagy venni egy mac G4-et. Nagyon sokan üzemeltetnek így régi szkennereket.

Előzmény: mygl (7962)