0010011 Creative Commons License 2024.04.05 -1 0 26655

Üdv

Most inkább egy volt osztálytársamról beszélnék: Tóth Ádámról beszélnék: 1. Osztályban, 2008.február 4 én jött hozzánk, a mi sulinkba,osztalyunkba:rossz tanuló volt, már amennyire ezt meg lehetett itélni róla, első 2 évfolyamon ugyanis addig nem csináltunk semmit szinte a suliban.Sokat mentünk ide oda amoda, csak kiegészítő esemény volt hogy néha valamit tanultunk is.Ennek 14 -15 éve már, vagy de emlékszem rá máig.Nem szakadtunk meg,jól éreztük magunkat akkoriban a suliban is.Bar így nem volt nehéz.

Velem sok minden nem történt, egy esetet leszámitva 2009.februar 23 an rosszul voltam délutantól(akkor általában napközis voltam )ez nem is volt olyan egyedi jelenség,hiszen gyakran éreztem fejfájast, talán hányingert is.Érdekes módon főleg hétfői napon.Délután az uzsonnára szinte rá se tudtam nézni ilyenkor, használhatatlan voltam (csak ilyenkor..)az ominózus délutánon még nem álltam meg itt,  kidobtam a taccsot a tanteremben.Lett derülés az osztályban , de szerencsére jó csoport voltunk nem röhögtek rajtam később nem hozták fel.később a folyosón is folytattam.Utana 2 napig otthon voltam.Maga a betegség a szokásos volt, csak a helyszín volt más

 

Ott abban a suliban dacára hogy szerettem, történtek bőven negatív, ,,érdekes ,,dolgok naponta.Néhany ezekből:

Egyik osztálytársamat késsel fenyegette 2 nagYobb arc.Nem mert odamenni az udvarra, de közbeavatkozott a portás, elzavarta az incselkedőket.Utana nem láttuk őket.Egy 10? Éves gyereknek srácnak milyen konfliktusa lehet amit késsel akarnak torolni rajta?persze mondanom sem kell milyen etnikum tagjai ezek..

Egyik lány iskolatársamnak kiugrott a térde tesiórán, mentő jött hozzá.

Egy későbbi gyilkos,Fekete Laci is (nem.az erőemelő Fekete Laci ,az ország legerősebb embere)hanem a helyi roma koordinátor, jelen volt a suliban hónapokig.A később általa megölt barátnője rendszeresen tartott foglalkozásokat, néha nekünk is .Az lett a veszte hogy Laci rajtakapta a szeretőjével, ezért a városi CBA üzletben (előtte?)megkéselte mindkettőjüket.Előre eltervezte, mert macete volt nála ,nem hirtelen felindulásból hazaszaladt a késért Sb. Ma is börtönben van talán.ez 2009 decemberében volt.Ez az  alak nálunk is járt a suliban.

Mi nem.féltünk , hisz gyerekeket nem.jelentett veszélyt.

 

 

De Tóth Ádámtól kezdtem a sztorit,vele is fejezném be.Ő a város déli részén, a Gorkij telepen lakott,vagy lakik most is.Azzal dicsekedett a tetőről jár be mindig.De a tanulnányai a magatartása nem a tetőt ostromolta.Egy másik iskolaból jött hozzánk 1. Év közepén, ami neki a város másik végén van.(Nekem 5 perc gyalog)7 évet járt is oda, nem.bukott le, pedig ott sem volt mintagyerek.Aztan a hozzá jóval közelebb levő suliba ment át, ahol ugyancsak osztálytarsak voltink, de ott nem illeszkedett be annyira, a tanárok teremdísznek tartottàk, lévén nem csinált semmit, az osztályban se volt túl jó híre.Ott le is bukott tőlünk, kétszer járta a 8. Át, majd átment gimnáziumba másik sulikba, 4 évet 3 középsuliba végezte.Tehat összesen 6 suliba járt 12 (13)év alatt.

Én szerettem , bár rég beszéltünk.Egyszer egy facsemetét kidöntött teljesen.de az is előttem van ahogy vörös fejjel épl neki akár valakinek menni .Amúgy jó arc.

Bocs de ennyi tellett tőlem

Azért jó volt a sztori remélem