nyman Creative Commons License 2024.04.05 0 0 2162

Magasabb osztálynál előfordul, hogy átszállás idejére benne van a jegyben valami extra a várakozás idejére. Társaság függő is. Bár ez nem olyan nagy történet sokszázezres jegy árába betenni egy tízezres belépőt. :) Ami csomagban valószínű töredéke. 

 

Volt Gránit Platinumom, de én sem használtam ezt az opciót egyszer sem. A Fast Track-et, meg a Mastercard Lounge-ot igen. Amire lecseréltem az az Erste Platinum. Az éves díja most 25 ezer, több, mint a Gránité. De van havi 3 ezer forintnyi visszatérítés, ami visszahozza. Plusz amiért cseréltem, az pont a "Lounge Access". Ebben évi 10 van. Tegnap hiába lett volna ingyenes a Mastercard lounge a Liszt Ferencen, inkább bementem a melle lévőbe. Nagyobb volt, kényelmesebb, szélesebb választék, kevesebb ember. :)

 

Amiben jobb a Gránit, az szerintem az utasbiztosítás. Pl. 50 millió az orvosi ellátás szemben az Erste 20-jával. Poggyász értékek is magasabbak. Annó összehasonlítottam. Ha jól emlékszem talán volt 1-2 tétel, aminél az Erstéé többet ad, de ezek nem a fontosak. Nálam a baleset, betegség, poggyász, idő előtti hazautazás költsége, tartózkodás meghosszabbítása, járatkésés meg hasonló a fontos. Az óvadék, ügyvédi költségek kevésbé :)

 

Előzmény: amaszat (2161)