balint1000 Creative Commons License 2024.04.10 0 1 901

Sziasztok!

2 hete boldog tulajdonosa lettem egy Volkswagen Golf 8-asnak, előszériás modell, 2019 gyártású, 1.5 TSI 130 le, kézi váltós. Gondoltam megosztom rövidem a tapasztalataimat. 

 

Az autóban 74.000 km van. Sok korábbi hozzászólásnál olvsatam, hogy sokatok küzd a 2 hengerezéskor fellépő rezonanciával, ez a konkrét példány semmi ilyen jellegű tünetet nem produkál, ha az infotaiment nem írná ki, hogy épp 2 hengerrel jár, úgy észre sem venném. Így csak megerősíteni tudom azt, hogy ha valakinek akár csak egy kicsi zaja van az rendellenes.

 

A teljesítmény ebbe a kaszniba szerintem elég. A fogyasztás érdekes, ha tojáshéjon vezetek akkor volt olyan, hogy 40km M0 20km Budapest (üres volt a város) 4.4 literes fogyasztással jártam meg. Természetesen ha dinamikusan közlekedem és dugó is van akkor a 7.5 l/100km sem elképzelhetetlen. 

 

Az infotaimenttel az előző tulaj nagyon sokat küszködött, de végül garanciában kicserélték a vezérlését, és most teljesen jól szuperál. A kocsinak ezen kívűl egy hibája volt, tönkrement a kormánymű, szerencsére ez is garanciában, mert amennyire tudom ez millió körüli összeg...

 

Nem tudom más járt e már így, de a kocsi jobb elejéből néha furcsa hangot hallok, olyan mintha a műszerfal berezonálna. Ez elég idegesítő tud lenni, és teljesen random jön elő, valamint random ideig tart. Valakinek volt már ilyen baja? 

Ha bárkinek valamilyen kérdése van, én is igyekszem megválaszolni. 

 

A márkaszervízek árában nagyon nagy szórás van, így érdemes több helyről is ajánlatot kérni.