Mikey-Soft Creative Commons License 2024.04.13 0 0 24495

Igen, a negyedik évad első két részét megjelentették VHS-en Az alakváltók támadása címen (amúgy az A harcos útja lenne inkább megfelelő, mint ahogy a Viasaton is ezzel a címmel ment), egész estés filmmé összevágva, ráadásul voltak benne olyan jelenetek is, amik a különálló epizódokban nem szerepeltek. Sisko-t Kőszegi Ákos szólaltatta meg magyarul. A bökkenő csak az volt, hogy a harmadik évad utolsó része szorosan összefügg történetileg ezzel a dupla epizóddal.

 

A mozifilmek VHS-en jóval előbb megjelentek, minthogy bármilyen sorozatot leadtak volna a tévében, még a 90-es évek legelején kijött az első hat film, valóban kissé össze-vissza szinkronhangokkal (az első feliratosan, de erről már értekeztem).

 

Az ST nálunk mindig is mostohagyerek volt, a Star Wars nagyon elment mellette nézettségben, holott az egy mese, ami az űrben játszódik, ezért sci-fi mindenkinek. Az ST-ben sokkal több a tudomány szerintem. Akkor vált népszerűbbé, amikor az Abrams-filmek jöttek és akciófilmet csináltak az egészből.

Előzmény: ron89 (24483)