FERENSZ Creative Commons License 2024.04.14 0 0 2691

Ixo Vw Jetta:

 

 


Hopsz, megint egy Jetta.
Azért megint, mert anno már mutattam ezt fehér változatban, ami a mexikói sorozatos kiadásban jelent meg.
Azért anno nem kis árat csengettem ki, többet mint most ezért.
De mégis csak pirosban az igazi - szerintem :D
Gondolkoztam még egy harmadik példányon (mármint nem Jetta-t, hanem eleve egy harmadik valamilyen modellt) - viszont figyelnem kellett az anyagi keretre is, ugyanis még annyit hagynom kellett hogy át tudjam venni az eredetileg lebeszélt példányomat és Apó kollégám masináját - meg aztán az a példány is megvan már háromszor, két Altaya kiadásban - az egyik némileg a korábbi tulaja által módosítva - és igényesebb Maxichamps kiadásban, így hát úgy voltam vele, hogy most kivételesen otthagyom.


Ezt a Jetta példányt persze már korábban is lehetett kapni, leginkább kínai eladóknál lehetett beszerezni piros és fehér színekben, meg kisebb talán 1:64-es méretarányú változatokban is, de nem kis pénzekért.
Most viszont végre az Ixo is kihozta.
Erre Én mindig is "Golf szedánként" tekintettem és így van most is.
Arról nem is szólva hogy - igaz most másik típust említve - de láttam már pl Golf III-ast, Vento első lámpás-hűtőmaszkos berakással is, igaz sajnos lefényképeznem nem sikerült.
Szóval vannak ilyen finomságokra példák a Vw-nél, bár gyanítom azok mind egyedi átalakítások, nem gyáriak, és persze ki tudja még az Európai típusokon kívül hány és mennyi féle Vw van.
Ugyanis anno mutattam már Argentin-Brazil irányvonalú példányokat is mint pl a Gol, a Pointer, a Logus és persze ott vannak a kínai piacra készült példányok, amiket szintén mutattam már anno.
Pl a kínai Passat, Lavida, Santana stb...
Sőt nyerges vontatókban is vannak Vw-ek, csak itthon vagy Európában azok ismeretlenek eleve a nagy teherfuvarozó szériában.


De kanyarodjunk vissza ehhez az elegáns "Golf szedánhoz" :D


Elől szép kis lámpákat kapott a fekete hűtőmaszk berakásban, szép az embléma is.
Kapott egy Jetta rendszámot és a lökösben az irányjelzők is meg lettek csinálva - igaz sajnos festve - és szép az ezüstös vonalvezetés is rajta.
Ezt mondjuk nem értem ennél miért nem tudták üveg berakásból megcsinálni az irányjelzőket, lévén a Vw sorozatos - vagy általam korábban mutatott - Vw Polo kis változatán sikerült üvegből kialakítani az irányjelzőket a lökösben.
Nem szeretem mikor ilyen különbségek vannak.


Szépek az ablaktörlők is, jók a tükrök is és a belső tér is egy jól megkülönböztethető szürke lett.


Hátul szép bordázott, reális kialakítású hátsó lámpákat kapott ahogyan kell.
Igaz nem a legjobb, mivel látható hogy a tolató részek alatt pici fehérkés részek vannak, de ezen könnyen lehet segíteni.
Megkapta szintén a Jetta rendszámot és a bal lámpa alá a Vw logót a Volkswagen kiírással és jobb oldali lámpa alatt a JETTA GL típusjelzéssel együtt.


S ha már persze említettem a fehéret, akkor elő tudtam kotorni egy közös kép erejéig, lévén nem volt nagyon elpakolva.


A fehérnél látható hogy a lámpák talán egy nagyon picit mintha erőteljesebbre sikeredtek volna a mostaninál, valamint a lökös oldalán is erősebbnek hat oldalt a dupla ezüstös vonalvezetés, de ez persze a fehérre értve.
De érdekes, mert a fehérnél fekete kilincsfestéseket kapott ami a pirosnál is így van, de ott mintha még a kilincs felülete is máshogy lenne mivel ezüstös, valamint a piros Ixo változatnál fut a tetőn a hátsó ajtótól a fekete vonalvezetés az A oszlopon ami a fehérnél nincs.
Azt persze mondanom sem kell hogy a fehérnél műanyagok az ablaktörlők, de pl más a felni is.


A fehérnél háttámlások a hátsó ülések is, a pirosnál nem.
Ezen kívül a hátsó lámpák mindkettőnél szépek, de a fehérnél picit alacsonyabbra sikerült a jobb oldali piros magassága, ami miatt picit erőteljesebb a bal oldali és sárgák az irányjelzők, a pirosnál kevésbé vehető ez észre.