hello40 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 33402

Ez inkább abban a szituációban tipikus, ha valami olyasmi nem hiányzik, amit még nem ismerünk, sohase próbáltuk.

Erről egy kiskamaszkori történet jut eszembe: 7-8.-osok lehettünk, az egyik osztálytárs barátnőm bizalmasan beavatott, hogy megtetszett neki egy fiú, és szerinte a srác is észrevette őt.

Aztán teltek a hetek, majd egyik nap Zsuzsi félrehívott és elmondta, összejöttek, sőt, a fiú meg is akarta csókolni, de ő nem hagyta, hogyisne!  Majd pár nap múlva elújságolta, hogy hát, mégis megtörtént! Ezzel a szöveggel: "Amíg nem tudtam, hogy ez ilyen, nem hiányzott. De már tudom, és többé már nem tiltakozom!"

 

A tévére visszatérve: pláne több csatorna esetén azért lehet találni érdekes, értékes néznivalót, ha az ember kicsit körbenéz a lehetőségek között.

Én pl. nagyon szeretem a népszerű természettudományos témákat, a különböző országokat bemutató filmeket és persze az állatfilmeket. Többféle állatorvosos sorozatot néztem végig, ahol élesben mutattak be különböző eseteket, és azok műtéti vagy egyéb módokon való kezelését, gyógyítását. Túl azon, hogy csodáltam az ott dolgozók szaktudását, sok esetben a szükséges találékonyságukat 1-1 megoldás alkalmazásánál, annyira jó volt látni, hogy a sérült, beteg állatokkal milyen gondossággal, szeretettel bánnak, és hogy 1-1 szomorú végtől eltekintve általában visszaadták az egészségüket. Az orvos és az ápoló együtt örült az állat gazdájával, és annyira jó látni, hogy a kutya, macska, madár, bármi mennyire boldogan fedezi fel, hogy újra tud járni, futni, rágni, repülni, hogy már nem fáj, ami előzőleg megkeserítette a mindennapjait.

Sőt, végignézem olyan műtétet, ahol a diagnosztizált eset, amit közben az orvos pontosan elmagyarázott, nagyon hajazott az én műtétem előzményeire és körülményeire - mondhatni, abból értettem meg igazán és pontosabban, hogy velem mi is és hogyan történt. Nagyon izgalmas és tanulságos volt. Tényleg.

 

Persze nézek hírműsorokat, játékfilmeket is. A boxnak az is az egyik nagyszerű adottsága, hogy ha bármi olyannak előlegeztem meg a bizalmat, ami mégse tetszik, mikor elkezdem nézni, sutty, 1 mozdulattal törlöm is ki a felvételt. És ezt bármikor tehetem, amikor épp időm és kedvem van belenézni: a beprogramozott adást a box rögzíti, és türelmesen várja, mikor kerítek sort rá. Olyan szabadságfok, amit nagyon élvezek, és már maximálisan hozzászoktam.

 

 

Előzmény: Csimpolya (33401)