kraptrovics Creative Commons License 2024.04.17 0 1 144369

Mi az, hogy x watt fokonként? Kint mindig nulla fok van? Ehh.-..

 

A hőszigetelésnek vannak korlátai, kellene ablak, azt lehetetlen egy határnál jobban szigetelni, mert a fény átmegy, a hősugárzás is átmegy.

 

Illetve akár hetek alatt, a teljesen lezárt, szuper szigetelt elméleti térben meleg lesz..meg büdös és pára, mert az emberek lihegése, kipárolgása, hát még az élettel járó egyebek, vízgőzt termelnek.

 

Télen is szokás szellőztetni..ja ha azt gyakrabban kell, mint amennyi hőt beviszel, akkor SOHA nincs meleg. Ellenben penészedhet minden, mint az állat.

 

Az infra panelek a gyakorlatban azért kamuk, mert egy felület infra sugárzása (hősugárzása) annak hőmérsékletével egyenesen arányos, a leadott energia pedig a felület és a hőmérséklet szorzata.

 

Tehát ha fűtők egy komplett falat,  de csak 20 fokra, igen hamar meleg lesz, egy cekásznak a hősugárzóban izzani kell, hogy infra sugárzással (is) fűtsön.

 

A tárgyak és a levegő hőmérséklete ráadásul az infra sugárzás elnyelődése hatására változik, vagyis belátható, ha a panellel szembeni fal nyeli el a sugárzást, az lesz először melegebb, ha a levegő, akkor a panel előtti pár centi levegő... ami persze "elmegy" onnan, és jön hidegebb alulról (meleg felszáll), tehát az egész infra abrakadabra okafogyott--kamu.

 

Alacsony energiájú és hőmérsékletű (de nem infra, hanem inkább konvekciósnak tekinthető) fűtés a padlófűtés, mert ott a szoba levegője forogva átmelegszik, illetve kevésbé van igényed melegebb levegőre, ha  lábad nem fázik.

 

 

 

Előzmény: ojeh (144368)