gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.20 0 0 8008

                                   Vespa világ találkozó 2024.04.20....tól 04.21 ig......

                                                    

Pontedera városát több ezer Vespa-rajongó árasztja el Európából, de olyan országokból is, mint az USA, Kanada, Kína, Thaiföld, a Fülöp-szigetek, Vietnam, Kuvait, Ausztrália, Kolumbia, Japán és Argentína, a 2024-es kiadás Elkezdődött a Vespa Világnapok rendezvénye. [Sajtóközlemény]

A világ minden tájáról érkező nemzeti Vespa klubok éves találkozója , amelyre először kerül sor a Vespa születési helyén, és 1946 óta folyamatosan gyártják. Igazán különleges év, a 140. év ünnepének köszönhetően is. éves Piaggio cég, amely 1884-ben alakult.

A Vespa Falu megnyitásával megkezdődött a nagy ünneplés a sok lelkes barát számára, akik a világ minden sarkából érkeztek: mától április 21-ig, vasárnapig rendezvényekkel elevenedik meg a falu környéke, a Pontedera-i Piazza del Mercato. és előadásokat, és különféle kiállítási standoknak ad otthont, köztük a Vespa kiállítását, ahol a járművek teljes kínálatát és a tartozékok árusítását láthatják. Az étel-ital részleg lehetőséget ad a Vespa rajongóinak és látogatóinak, hogy a Vespa Club kollegiális szellemében találkozzanak együtt .

A 2024-es Vespa Világnapok kezdetével egy időben egy Vespa GTS 300-ast is átadtak az Állami Rendőrségnek: ez a különleges Vespa nyitja meg április 20-án, szombaton a látványos felvonulást, amely Valdera legszebb részein halad majd át. Hihetetlen, több mint 10 kilométeres menetet hirdetnek meg, ugyanis a nyolcezer hivatalosan bejegyzett Vespa mellé még több ezerrel bővülnek már Toszkána felé tartva. Az Állami Rendőrségi Vespát ezután a római Rendőrautó Múzeumban állítják ki.

 

Szeretnék köszönetet mondani Piaggiónak az Állami Rendőrség nevében – nyilatkozta Sebastiano Salvo, Pisa rendőrparancsnoka – Ez a kiváló Vespa nagy büszkeség számunkra, ez nyitja meg a szombati felvonulást, megerősítve elkötelezettségünket a biztonság garantálása mellett. mindenekelőtt, ami mindig az első és legfontosabb cél. Ez egy különleges és egyedi példány, amelyet az Állami Rendőrség Országos Történelmi Autómúzeumában fognak gondosan megőrizni.”

 

 

Davide Zanolini, a Piaggio Csoport marketing- és kommunikációs igazgatója: „A nagy büszkeség pillanatában, amikor a Vespa Világnapokat és a Piaggio 140 éves fennállását ünnepeljük, fontos, hogy megerősítsük az intézményekhez való közelségünket. Ezért szerettük volna, ha a Rendőrség megnyitja a 2024-es Vespa Világnapok nagy felvonulását, hogy érvényesítse ezt az igazán különleges egyesületet. Ez a Vespa olyan köteléket képvisel, amelyre büszkék vagyunk, és amely oly sok éven át tart.”

Az ünnepség első napján a Piaggio Múzeumban megnyílt a „Vespa az egész világon” című nagy kiállítás, amely a Piaggio Történeti Archívum eredeti és lenyűgöző anyagával a Vespa elterjedésének történetét meséli el. az egész világon, visszanyúlva az első és korai nemzetközivé válás történetéhez, az 1940-es évek vége és az 1960-as évek között. Egy képzeletbeli és globális összeszerelősor rekonstrukciója révén, valamint a gyűjtők nagylelkűségének köszönhetően, akik nagyon ritka eredeti modelleket tettek elérhetővé, világszerte gyártottak és szereltek össze, a kiállítás bemutatja a hamarosan megépült Vespa ezernyi útját, minden kontinensen összeszerelve és értékesítve, évtizedekkel megelőzve a globalizáció koncepcióit.

Ma megkezdődtek a tesztutak is, a Vespa termékcsalád modelljeivel , míg a Vespa Trophy nyerteseinek díjátadó ünnepségére április 21 -én, vasárnap kerül sor . különleges bélyegeket az Útikönyvükbe a Pontedera felé vezető utazásuk minden szakaszáról.

 

 

üdv zs.