Creativus Creative Commons License 2024.04.20 0 0 1

Amennyiben valóban csupán izmok okozzák, az egyébként valósan érzett, és akár az életvitelt is megkeserítő fájdalmakat, akkor javasolnám a gyógyítás új szemléletű (bár nagyon régről eredő) módjába belemerülni. Ez nem ternészetgyógyászat, nem valamiféle alternatív, vagy ezoterikus technika, hanem az orvostudomány most kezd rádöbbenni arra, hogy az eddigi szemlélettel (leginkább a gyógyszerezéssel) egy - időnként hasznos, ám teljességében értelmetlen - tévúton jár.

 

Megjegyezném, hogy a napjaink történései, őrületei éppen ennek a régi útnak a visszaszerzéséről szólnak, és ez a folyamat egy hosszú, és kínokkal teli botorkálás lesz, melyben nem dobjuk el a hasznos eredményeket, ám igyekszünk újra felfedezni azt a múltat, amelyet vagy 100 éve "végképp eltörölni" akartak.

 

A konkrét gyógyulás sem fog máról holnapra megtörténni. Türelem kell hozzá. Ám először a türelmet kell visszaszerezni, amelyet azt hiszünk hogy megvan (hiszen sok mindenben évek óta kínlódunk "türelmesen"), mégsem a létezésünk alapvető lényege, hanem csak elszenvedjük a türelmetlenségünk hosszan tartó következményeit. Ez ma az egész világra (pontosabban a "fejlett nyugatra") jellemző, és nem mi tehetünk róla, hogy ilyenekké formáltak minket.

 

Előzmény: robi011 (-)