-carcass- Creative Commons License 2024.04.21 -1 1 730

Csak vagdalózol.

Erről szó sincs. Csak próbáltam rámutatni, hogy vakvágány a gondolatmeneted. Vagyis, hogy a közmunka a GDP növekedés kvázi előszobája. Mutass nekem csak egy munkáltatót, aki tárt karokkal várja a közmunka programból kikerült tanulatlan/képzetlen tömeget! Aki azt gondolja, hogy a közmunkások másra is alkalmasak, az bizony tévedésben van. 

 

Na te okos mesélj már arról, hogy az általad mélyen lenézett rétegekkel mit kezdenél, ha ők szerinted alkalmatlanok és alkalmatlanok is lesznek bármilyen munkára. 

Ácsi egy kicsit! Ez kurvára nem az én feladatom.

Ezt oldja meg az, aki elvállata az ország irányítását. Elvileg neki kellene, de ettől egyszerűbb feladatokat sem tudnak megoldani. Helyette inkább Farkas Flórián és társai égetik el a zsét, hangzatos programokon keresztül, aminek eredményeként még egy ember sem tudott a munka világába vezető útra lépni.

Ja és ha figyelmesen olvasol, láthatod, hogy egy szóval nem mondtam, hogy mélyen lenézném őket. Igazából sajnálatra méltó réteg, akiket eddig mindenki kihasznált - és magasról lesz@rt - talán a gazdáid a leginkább. 5 kilo krumplival újabb 4 évre mocsárba taszítják őket. 

Sajnos ettől függetlenül még elképesztően nagy tanulatlan rétegről van szó, akik - mert max 8 általános végeztek - közmunkán és a legalantabb segédmunkán kívül másra nem lesznek alkalmasak. A GDP-hez egy vasat nem fognak hozzátenni.

----

De talán az oktatással kellene kezdeni. Nem csak iskolai tananyagra gondolok, viselkedni, kérdezni-válaszolni stb. is meg kell tanítani őket, az általános erkölcsi oldalról már nem is beszélve. Nem kis feladat, bárki is fogja magára vállalni. Talán többet érnénk el velük, mint az ázsiai tömegekkel.

Továbbá a tanárok megbecsülését visszaadni (már aki megérdemli, mert tanárak sem mind alkalmas), hogy ne kelljen attól tartani, hogy apu bemegy és minimum agyonveri.

Előzmény: üveges (729)