questt Creative Commons License 2024.04.23 -1 0 84

2024. április. 23. 16:43 2024. április. 23. 16:58 Itthon

 

Tiborcz, Schadl és L. Simon is bekerült az amerikai külügy Magyarország-jelentésébe

politika

 

Politikai gyilkosságok nem történnek Magyarországon, de az amerikai külügy éves jelentéséből kiderül, hogy a kormány ezen túlmenően minden eszközzel rátelepedik a független közéleti szereplőkre és gyakran támadja őket.

 

Megjelent az amerikai külügyminisztérium demokráciai, emberi jogi és munkajogi hivatala által készített éves jelentés a 2023-as év magyarországi emberi jogi fejleményeiről, amelynek első mondatai szerint a tavalyi év során romlott az emberi jogi helyzet Magyarországon.

 

A jelentés rövid összefoglalóval kezdődik, azután hét fejezetben tárgyalják az egyes területeken bekövetkezett magyarországi fejleményeket.

Az összefoglalóban megemlítik, hogy tavaly a magyar hatóságok elkezdték a 2021-es “gyermekvédelmi” törvény végrehajtását, és így korlátozták a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex témájú könyvekhez hozzáférést, egy múzeumigazgatót pedig elbocsátottak azért, mert nem korlátozta a belépést egy olyan kiállításra, amelyen egyetlen, a fenti kategóriába eső személyeket ábrázoló fénykép szerepelt. (Mint ismert, L. Simon Lászlóról, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójáról van szó.)