gzsolt1969 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 8014

18000km-s túra egy 125-cm3 kínai  soft chopper nyergében.....két világ rekordal! legkissebb motor, legidősebb vezető....../ 72 évesen/  üdv zs

 

                                       https://www.lexmoto.com/news.php?article=994&slug=lexmoto-adventure-club

 

ízelítő:Lementem a nyugati parton (a leghosszabb útvonalon, a legtöbb határátkelővel). 14- hét alatt a kisbiciklivel 16- határt léptünk át és 18 000 kilométert tettünk meg . A határátlépések, az útlezárások és a szükséges dokumentumok némelyike ​​olyan nehéz volt, mint gondolná – nem csak a vadul eltérő vízumszabályok miatt, hanem a motorkerékpárra vonatkozó eltérő és néha bonyolult ideiglenes behozatali szabályok, az útadók, a belföldi és helyi regisztrációk miatt is. és a biztosítási követelmények mind nekem, mind a motornak.

A konzuli, bevándorlási és vámügyi tisztviselők mellett a rendőrséggel (különböző ágakkal), a csendőrséggel (nem ugyanaz), egészségügyi tisztviselőkkel, adóhivatalokkal, kikötői hatóságokkal, katonákkal, tengeri járőrökkel (valóban), környezet- és vadvédelemmel is kapcsolatba kerültek. emberek, egy alpolgármester és (egy alkalommal) a nigériai titkosszolgálat.

Mindannyiuknak a helyszínen tartása megkövetelte a diplomáciai képességeimet és esetenként a pénztárcámat.

És az idő növelte az élvezetet, ha kivédjük a huncutokat, tolvajokat, szélhámosokat, szerelőket, zsebtolvajokat, hajlott pénzváltókat, koldusokat, hamis tisztviselőket és (másik két alkalommal) a valódi őrjöngő őrülteket.