amatőr Creative Commons License 2024.04.24 0 0 110143

Sziasztok!
Fővárosi iparűzési adóban lett problémám, és a fővárosi adóosztállyal történt személyes "egyeztetés" után (ami elég reménytelen hangulatban történt :) ) előre is köszönöm a tanácsotokat!
Rosszul értelmezve bekattintottam a 23HIPAK_A-NY-01 A blokk 9. sornál az adóalap egyszerűsített megállapítását az idei évre. Mivel nulla a bevétel eddig is és nem is lesz később sem, ezért az egyszerűsítetthez járó 50,000 ft-os adó megfizetése nem túl vidám dolog. Önellenőrzéssel nem módosítható, felhívták a figyelmet rá, hogy ez mostantól a teljes évre szól, sajnálják, nincs mit tenni.
De egy másik helyen olvasható, hogy az epapir.gov.hu-n beadott kérelemmel módosítható az adóalap megállapítás döntése május 31-ig, kikerülhet az ember az egyszerűsítettből.
Az epapir oldalon, ha önkormányzati adóigazgatási ügyek témacsoportban, Budapest Főváros Önkormányzata címzettel próbálom a levelet írni, nem ad ki ilyen ügytípust, illetve az ügyintéző chatben a NAV-hoz irányított, a NAV munkatársa telefonon utána viszont a Fővároshoz.
Lehet jó megoldás az ügyben?

Köszönöm!