Losicica Creative Commons License 2024.04.25 0 0 144516

Sziasztok, 

 

segítséget szeretnék kérni abban, hogy hogy lehet kimérni azt, mi csapja le örökké a FI relét? 

 

Bő 6 hete volt nálunk áramszerelés, új konyhabútor és konyhai eszközök miatt kialakítottak egy kupac új kiállást, és behúztak új 3 fázist a főzőlapnak stb. Ezzel egyidőben az ezeréves és csak 5 kismegszakítót tartalmaző lapot lecserélték normális új KMSZ-re, és lett vagy 23 kismegszakító benne, plusz egy FI relé. 

 

Ezután 5 hétig egyszer sem csapódott le a FI relé (bár közben kiderült, hogy valami el volt kötve, mert a föld is rázott, és a led lámpák pattogtak/villogtak kikapcsolva is, de ezt 1 hét után fixálták, utána már minden jó volt). 

 

Múlt szombaton az egyik szobában (amiben addig nem volt semmi használva, és ki is volt minden húzva az áramból, viszont ott nem nyúltak amúgy semmihez, a régi rendszer maradt) betettünk egy új számítógépet + monitorait, plusz egy TV-t játékkonzolokkal. Ezután azóta már 4szer kapcsolt le a FI relé. Bizonyítani nem tudom, csak gyanús, hogy ott lehet valami. Az eszközök eddig máshol (nem ebben a házban) minden hiba nélkül működtek. 

Az a fura, hogy akkor is lekapcsolt egyszer pl vasárnap hajnal 5kor, amikor semmi se volt bekapcsolva, csak simán feszültség alatt volt. 

 

Valamiért mindig az estét/éjjelt szereti, és semmivel nem köthető össze, nem indítunk épp valamit stb. Ma is kb du 1 óta megy abban a szobában is a TV is meg a számítógép is, és 10 perce gondolt egyet a FI relé, és lekapcsolt.

 

Van bármi módja, hogy ezt ki lehessen mérni, hogy pontosan hol lehet a gond? 

 

Köszi szépen!