dojcstomi Creative Commons License 2024.04.26 -1 1 23856

Logikusnak tűnne, csak a múltkor meg indulás előtt kevesebb, mint egy órával vettem helyjegyet, szintén Hernád-Zemplénre és akkor a Miskolc-Bp. táv hirtelen már 990 volt.

 

Tehát igazából semmi logika nincs benne. De valójában a helyfoglaláskor egyszerűen kiírhatná az automata, hogy ezen a szerelvényen vegyesen vannak kocsik, ezért megkérdezhetné milyen típusú helyjegyet kérek.

 

Vagy legjobb lenne ezt az egész meghatározzuk melyik kocsiba és melyik helyre ülhetsz cirkuszt abbahagyni. Legyen egy fix ára a helyjegynek (max. az számítson, hogy mikor veszed) és létszámtól függjön, hogy kiad-e még rá helyjegyet.

 

Ez miért nem járható út?

 

Így igazából semmilyen észérvet nem tudok mondani arra, hogy ugyanaz egyik pillanatban miért 990 másik pillanatban miért 300.

Ugyanis a jegyvizsgáló sem szól egy szót sem, ha a 300 Ft-os jeggyel IC minőségű kocsiban ülök. És nyilván fordított esetben sem szól, ha a szerintük nem IC minőségűbe ülök 990 Ft-os jeggyel.

 

Azonkívül szerintem az utasnak max. azzal kéne foglalkozni, hogy 1. vagy 2. osztályra ül, hogy aztán a 2. osztályon belül egy kocsi IC minőségű-e vagy sem, azzal hadd ne az utasnak kelljen már foglalkoznia.

Előzmény: alex_86 (23855)