Mazsola0070 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 849

Tibor karaktere és jellemfejlődése (?) nekem a teljes rejtély kategória.

 

Azt nem tudtuk meg soha, hogy egykor hogyan/miért lett Raja könyvelője és így simlis dolgainak részese, mert nyilván valamikor, valamiért elszegődött hozzá és családjával együtt nagyon jól megéltek belőle, sőt sokáig az sem zavarta, hogy a lánya lesz Raja felesége.

 

Az kizárható szerintem, hogy Raja kényszerítette erre, mert ugye mindig azt hangoztatja, hogy neki a feltétlen bizalom a fontos, és akkor pont az egyik legközvetlenebb munkatársa, titkainak tudója lett volna, akiben egyébként nem bízhatott meg? 

 

Az első évadban gondolom Kárász Zénó művész úr folyamatos búvalbaszott képpel való semmibe nézése, töprengése, piálása és Márkó óvása Rajától (valóban, Virágnak miért nem mondta el még a Tamás előtti időkben, hogy Raja egy szemétláda?) arra látszott utalni, hogy csalódott (?) valamiért Rajában vagy megszólalt a lelkiismerete - na de miért pont akkor, ha korábban benne volt mindenben, és nem volt gondja vele?

 

Én nem emlékszem egy olyan konkrét eseményre, történésre az első évadból, ami miatt Tibornak ennyire meg kellett volna hirtelen változnia.

 

A második évadban már sok szerepe nem volt (legalábbis azokban a részekben, amelyek a rövidre vágás után is benne maradtak), illetve úgy tűnik, csak annyi, hogy az egyébként megjavulni látszó Rajának menekülnie kelljen - ezt olyan áron is, hogy lecsukatja saját magát is, ami azért a körülményekre figyelemmel elég nehezen hihető.

 

De ha már Kőváriék: azt aztán végképp nem értem, hogy a feleséget miért kellett demens karakternek megírni (nem tudom az eredetiben is így volt-e), szerintem sokkal több lehetőség lett volna abban, ha nem betegnek ábrázolják a karaktert.

 

 

 

 

Előzmény: janderka (848)