FERENSZ Creative Commons License 2024.04.26 0 0 2695

Az általam benézett KMO börzés időpont helyett a Legendás börze után, elérkezett végre valóban egy KMO börze, melyre nem terveztem kinézni, mivel se keret nem volt rá, valamint úgy terveztem hogy az az utánin lesz költekezés, de mégis kinéztem rá Emberem társaságában.
Meg is beszéltük a reggeli időpontot, mivel említettem hogy érdemes 9-re ott lenni, mivel később csak még többen leszünk, noha már így is szép számmal voltunk.
Nem kérdés hogy a börze sajnos kinőtte a helyet, mivel sok embert érdekel.
Fiatalt, időst egyaránt, de sajnos sokszor már rohadtul idegesít a tömeg, a sok ember, hogy mindenki jobbra-balra, keresztül-kasul és nem lehet haladni.
Az asztalokhoz nem lehet odaférni, aki meg ott van 1 méterről bámulja mert fél hogy lever valamit.
Sajnos kellene egy nagyobb hely.
Noha nem terveztem venni semmit, mivel kb csak 8000Ft volt az össz lóvé ami nálam volt, mégse jöttem el üres kézzel.
Természetesen belépve rögtön nézegettem Emberem által küldött képeket hogy mi az amiket vadászni kell, de Én is találtam számomra valamit.
Lássuk mi is volt az:


DeAgostini Daewoo Espero:

 

 


Meglepődtem mikor ez megjelent a román sorozatban, mert lévén a románoknál leginkább ugye a Dacia és a francia felkaroló a Renault az ismerős, mégis hogy jön a képbe egy Daewoo?
De mivel ez is a GM-hez tartozik, így belerakták a sorozatba, ahogy a korábbi kedvencemet a Cielo-t is, amit mi Nexia néven ismerünk.
Az utóbbi időben nagyon agyaltam ezen a típuson, mivel sose voltam közömbös iránta.
Mikor persze a román retrós sorozatban megjelent hidegen hagyott, egyáltalán nem érdekelt, az utóbbi időben viszont kerestem, de mégse találtam.
Még ebayen se.
Na mondom hogy ennyire eltűnt.
Múltkor nézegettem egy illetőt aki árulta a gyűjteményét és ott másik két Emberem számára keresett modellel együtt meg tudtam volna venni, de sajnos elkelt.
Az is igaz hogy az a koreai rendőrségi változat volt, de gondoltam majd átfestem ezüstre.
Egyébként most a börzén láttam azt is, és szintén megfordult a fejemben, de mondom jó lesz nekem csak ez a sima változat.


Kiszúrtam és látván a tetején az árat, nézegettem kicsit.
Megnéztem a részleteket és tettem egy ajánlatot az eladó felé mivel picit olcsóbban elhoznám.
Belement.
Igaz láttam hogy a bal oldali ajtó alatt van egy pici festékhiba és a jobb hátsó lámpa index festése is picit ferde de elhoztam.
Később szintén arra vetődtem és meglepődve láttam hogy ugyanúgy ott van egy másik példány, így azt levettem, az általam elhozott példánnyal összevetettem, majd sutyiban kicseréltem :D
Picit megijedtem hogy jó dolog volt-e a csere, mivel a szélvédőn egy picike x motívumot véltem felfedezni, de mivel oldal irányból is lehetett látni, gyanítottam hogy valami kis szösz lehet, ami szerencsére be is bizonyosodott kibontás után, így a kő leesett a szívről :D


Azért írtam hogy sose voltam közömbös ez iránt a típus iránt, mivel anno itthon is lehetett találkozni néhány példányával és pl imádtam hogy a lámpák normálisan égtek a csomagtartóajtó vonalán kívül és azon belül is, sőt az irányjelzők is duplán villogtak, a csomagtartó ajtón is :D


Elől szép kis lámpákat kapott, alatta krómos égőhelyes kialakítással.
Szép a Daewoo embléma is.
Kapott két ködlámpa festést, ami lehetne üveg, de így se rossz, fekete festés a lökösön, ami megy oldalt és hátul is, ezen kívül kilincsfestések, kapott egy típus rendszámot is.


Jópofa hogy figyeltek az ablak kialakításra, jól megcsinálták a hátsó ajtó és amögötti részt is rendesen.
Szép egybelámpás kialakítást kapott ahogyan kell, piros és a csomagtartó ajtó közepén lévő ív tetejével megegyező szintben az irányjelzős kialakítás, ami sajnos felületre festett, de így is jól néz ki.
Egyébként ha jobban megnézzük a modellen az ESPERO felirat alatt és a berakástól kicsit jobbra, valamint a másik oldalon a DAEWOO felirat alatt és a berakás helyétől balra, még két égőhelyes kialakítás is látható a modellen.
Szóval még az is meg van rajta csinálva, remek.
Itt is visszaköszön a fekete lökhárítós kialakítás, a típus rendszám és egy kis kipufogó is.
Sajnos a tolató lámpákat nem csinálták meg rajta, mivel ennek a rendszám két oldalán volt, noha a koreai rendőrségi változatnál megcsinálták, ennél sajnos csak a helye van meg, de így se rossz.
Végre meglett ez az elegáns kis koreai szedán :D


Ezért mondom hogy minden márkánál érdemes lenne egy újságos sorozatos kiadványt indítani, mert Én pl szívesen gyarapítanám a gyűjteményem akár külön sorozatos Daewoo vagy épp Kia, Hyundai, Suzuki modellekkel is :D