malenykij polgar Creative Commons License 2024.04.27 0 7 65933

Az a helyzet, hogy a munkássága - vagy inkább nevezzük tartós netes jelenlétnek - miatt ö lett a régiautóügyi hajjakend. Csüngenek az ajkán, ha bármi tartalmat megoszt, ömlik a rajongás meg az elismerés. 

Lehet, hogy van egy villamosmérnöki diplomája, de gyakorlatilag minden közölt tartalmában szembemegy a mérnöki hozzáállással. 

Komoly komplexusai lehetnek, a világlátás nála maximum nyelvtudáshoz vezetett, de maradt benne egy igazi proli tempó. Zsigerböl utálja, vagy csak irigyli azokat, akik megfelelö anyagi háttérrel

oldtimereznek és nem a garázsukban töltik a fél életüket értelmetlen és szakszerütlen kalapálással.
Szerinte pénzböl bárki tud oldtimert venni, fenntartani, javítani, na de úgy lesz jó és hösies, ahogy én csinálom. Aztán nézzük meg, hogy mire megy ezzel: a Cagiva tankjának taknyolása az egyik legszebb új példa. Hónapokig bohóckodik vele, mindenféle gányolások dokumentálása, végül ugyanolyan szar, mint volt, de legalább ölt bele pénzt, idöt meg energiát.

A lila köd meg akkor ereszkedik le nála, amikor kritizálják. Ami viszont természetes velejárója annak, ha régóta és sok tartalmat szolgáltatsz. Háborog, kitilt (néha saját magát is), beszól.

Szinte minden posztjában megírta, hogy mibe kerül(ne) valamit megvenni, korrektül megcsinálni, de aztán mindig az lesz a korrekt és célravezetö megoldás, amire neki az adott helyzetben anyagilag futja. 

Már amikor futja, mert azt is leírja, mikor kér kölcsön a családtól, meg barátoktól*. Hetekkel, hónapokkal késöbb pedig háborog, hogy ne turkáljanak a zsebében.
Teljes meggyözödéssel vesz alsópolcos szar autókat és motorokat és megpróbálja elhitetni a rajongóival, hogy kincset talált, mindenki hülye, ez az évtized oldtimere, csak egy kis ezmegaz kell hozzá, és lehet menni vele háromezer kilométert is.

Aztán savazza azokat, akik a hozzákerült autóban, motorban kendácsoltak, hogy aztán Rontó Pálként ugyanolyan, vagy még primitívebb taknyolást hajtson végre és ezt büszkén feltegye a netre. Az egyetlen mentség erre, hogy ebböl él.

Soha nem vennék töle egy rozsdás szöget sem, ajándékba sem kéne, mert fennáll a veszély, hogy azt is elbaxta. Egy hisztis Mekk Elek, aki sajnos etalon lett a saját pocsolyájában.

 

*Rémálmaiban se jöjjön elö, hogy bekerüljek a "baráti" körébe. Valahogy mindig segít rajta valaki, olcsón, ingyen, alkatrész, munka, bármi. Olyanra nem nagyon emlékszem, hogy megírta volna, mikor segített a barátainak hasonló szereléssel, alkatrésszel, többnapos szopással, de ez nyilván nem is lehetséges, mert ö az Elfoglalt Autós Újságíró.

 

 

Előzmény: bollinger (65929)