Peponi73 Creative Commons License 2024.04.27 0 2 37954

Egy kis élménybeszámoló

Filitheyo 2024.04.06-17.

Utazás Emirates, Dubai átszálással, majd hidroplán-al a kis ponton kikötőig, onnan 5-10 perc hajózás a szigetig.

Érkezés előtt írtam a szigetnek, hogy ha lehet 50-90 között szeretnénk szobát kérni. Az 50-s kaptuk, nekünk tetszett az elhelyezkedése, ott is jól be lehetett úszni a letörésig.

Reggelizni mindig átmentünk a SPA kertjén, nagyon szép pálmafa sor van ott.

All inclusive ellátásunk volt (most először 😊), jó volt, szabadabban fogyasztottunk. A minibárba üdítők voltak, bekészítve tea-filter és nescafe, vízforraló.

Kihasználtuk a két ajándék kirándulást ami az all inclusive-hez járt, esti horgászaton férjem fogott halat, én csak a damilt 😊. Aki kérte másnap megsütötték neki a halat.

Lakott sziget kirándulás volt a másik, a közeli Feeali szigetre mentünk át. Körbe sétáltuk, megnéztük az iskolát, sétáltunk az utcákon, vásárlási lehetőség nincs. Hazafelé megálltunk a kinti zátonynál és aki akart snorizhatott.

A snori felszerelésem véletlenül itthon maradt, így ott béreltünk. A bérlést ott helyben kell kifizetni, nem lehet szoba számlára íratni. Bankkártyát elfogadnak.

Reggel apálykor alacsony volt eléggé a víz, néha csak bedugtam a fejem, és úgy nézelődtem. Volt amikor nagyon szép tiszta volt a víz, de sokszor olyan opálosabbnak tűnt. Rengeteg féle halat láttunk, cápák úszkáltak, némelyik elég nagynak tűnt, többször a hátam mögé néztem 😊 A Titan Tiggerek is kezdtek „beindulni”, nagyon pakolászták a köveket, volt amelyik teljesen kikergetett a partra, ott hempergett a kis vízben a homokban. Féltem a sodrástól, de szerencsére nem volt vészes.

A szigetet nem lehet teljesen körbe sétálni, de ez nem zavaró.  A superior bungiknál szerintem szebb a part, a delux bungiknál sok pálma kidőlt, kitörött.

Az ételek nagyobb részt csípősek voltak, a nevük mellett jelzik kis paprika ikonnal. Azért éhen nem maradtunk, finomak voltak a saláták, gyümölcsök, lehetett tésztát készítettni, a fagyi is jól jött a melegben.

A személyzet kedves, mosolygós, mindig volt egy-két kedves szavuk.

A szobát reggel takarítják, de este is benéznek, elviszik a szemetet.

A hazaindulásról levélben tájékoztatnak két nappal előtte. Minket elég korán kivittek a reptérre, már 7-kor ott voltunk, és 11.15-kor indult volna a gép.

Sajnos kifogtuk a Dubai esőzést, így nehezebben értünk haza.

Jól éreztük magunkat, maradtunk volna még kicsit.