Bakancs4 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 50716

Érdekes dolog ez az elülső rendszám . Általában csak hátul szokott lenni . A kvad kivitelen még nem találkoztam elől táblával -- hát az mégiscsak majdnem igazi motorkerékpár . Az én Grizzlymen sincs elől , csak hátul .

Az L7e-s mopedautóknál a kép viszont vegyes . Én  élőben elülső rendszámot csak egyetlen egyszer láttam , az is teherszállító kivitel volt :

Az a többi  féltucatnyi masina amivel kapcsolatba kerültem mind egytáblás volt -- most éppen kettő van ebből a fajtából a háznál , az egyik forgalomban van , a másik végleg ki lett vonva , de azokon is csak hátul volt-van . Átnézve viszont a fényképgyűjteményt jócskán találtam a netről letöltött fotók között elülső rendszámokat . Érdekes , hogy több közülük -- Beni 27 fentebb látható ApePoker-jához hasonlóan -- URB-s rendszámot visel . Vagyis úgy tűnik , hogy okmányirodája válogatta , hogy miképp adták ki az L7e-s masinákra . 

Az én L5e-es Piaggio ApeCar-om 1994-ben kapott rendszámot , akkor azt mondta az ügyintéző -- bizonyos Kálmánné -- a kolléganőjéhez fordulva : ő már akárhány éve ül itt , de életében most először ad ki oldalkocsis motorkerékpár rendszámot , vagyis a "B" típust párban . Aztán valamikor 10 éve vittem a járgányt műszakira , ahova jobbára szoktam , vagyis a megyei központi ( egykor NKH , most Kormányhivatal ) vizsgabázisra . Egyszer ismételten kijön a csoportvezető , néz erősen . Kérdem mit figyel ennyire ? Mire ő : a nyilvántartás szerint csak egy rendszáma van , de ezen elől is van rendszám . Van bizony , tkp. így helyes , ez oldalkocsis rendszám, azon meg párban van . Szerinte is így jó , de a kartoték csak egyről tud . Akkor beírta valami megjegyzésbe , hogy elől is van . Nagyon nem izgat : amikor meg sebességmérős akció van majd jobban figyelek nehogy elragadjon a sebességmámor -- mert ugye szemből is lekaphatnak ...

Előzmény: ívfény (50708)