feketefelho Creative Commons License 2024.04.28 0 0 5812

Kedves Vica!

 

Én is így, a homályban tapogatódzva kezdtem (nem sok tapasztalat van ilyen utazásról, ahogy a blogban is írtam vagy irodával, vagy teljesen saját szervezésben utaznak az emberek).

Ja és sajnos a fórumok egyre elhagyatottabbak, a facebook csoportok pedig egyre népszerűbbek (sajnos nagyon kevés ott a használható információ ...) többnyire valamilyen irodának, stb az üzleti vállalkozása egy FB csoport.

No, ahogy korábban írtam, kiválasztottam néhány irodát és elküldtem nekik az elképzelésem (kiindulva az ő általuk ajánlott csomagra).

Többnyire leírják az irodák a részletes programot, ebből látod, hogy mit terveznek egy adott napra.

Van egy weboldal, ahol túrák foglalhatók a világ szinte bármelyik szegletébe: EZ AZ AZ OLDAL.  (épp az Új-Delhibe tervezett túrákat linkeltem).

Eszedbe ne jusson itt foglalni, méreg drága!!!, de láthatod, hogy hány percet, órát szánnak az irodák egy-egy eseményre, ami kb. igaz is (de az, hogy el is kell jutni innen-oda már nincs benne, így jön a nap végén, hogy BOCS!) 

Pl. Delhiből egy napos túra az agrai Taj Mahal + Erőd ... 6-11 óra ... az út oda-vissza autóval. Ha látni is szeretnéd a két épületet, úgy ahogy te szeretnéd, ahhoz kell egy teljes nap.

Nekünk Fatehpur Szíkri megnézésére 1 óránk volt ... pedig el lehetne ott nézelődni 2-3 órát is. (Jaipurból reggel indultunk, megálltunk Fatehpur Szíkri-nél és délután már Agrában voltunk. Ott megnéztük a Taj Mahalt és beesteledett. Másnap reggel már vonatoztunk ... no, de ha autóval mentek, akkor bele kell férnie másnap délelőtt az erődnek és délután irány Delhi.

Írd bele a levélbe, hogy te alkalmanként szeretnél hosszabb időt tölteni az egyes látnivalóknál! Kérdezz rá, hogy ez kivitelezhető-e.

Ők válaszoltak, hogy ez mennyibe kerülne.

Így egy több körös levelezés végén derül csak ki, hogy mi lesz a végleges verzió (és mennyibe fog kerülni pontosan).

A legvégén, amikor neked is tetszik, akkor válaszd ki a legjobbat és jelezd, hogy neked is megfelel és csak akkor fizess előleget!

(Szerintem. Delhi 2-3 nap, Jaipur 1 nap, Agra 1 nap + utazás 2 nap. Nem véletlenül hirdetik a magyar irodák is 6-7 naposként ezt a túrát.

EGY ILYEN városnézésre nekünk két napunk volt. Itt 4-8 órát írnak ... vicc. Összeadva az általuk megadott időket már több, mint 8 óra jön ki és még nem utazott egyik-helyről a másikra egy percet sem. Nem tudom, hogy számolhatták ezt ki ... és volt képük leírni. Ezért mondtam, hogy itt ne foglalj!)

 

Előzmény: BorsónéVica (5811)