Zellem Estelen Creative Commons License 2024.04.28 -4 1 233691

Tulajdonképpen, minek is vakaródzol az eredet kérdésén, hiszen hívő vagy?

Műbalhé?

 

Az emberiségre nézve a vallásosság v.s. tudomány az ott derül ki miféle, ha mondjuk Spiritisztaezósguruval megérteted az evolúciót. Egy fundival, miért nem lehetséges az "Özönvíz" meséje. Gyakorlatilag az összes tudomány elvetése, részükről.

;-)

Mert lehet puffogtatni "vallási tanítások"-ról, meg "abszolútumot" fantáziálni, egy entitást aki berobbantotta a "Big Bang"-et...

Mi az "eredendő bűn" és ha van, akkor miért nincs? Létezhet-e valaki/valami "örökké"? 

 

Ám a tömegek és a vallás nem más, 90%-ban, hanem a "kész picsa, meleg málé" módján, az adott kitaláció benyallintása.

Nem a rágódás az "örök igazság"-on, meg a lét és keletkezés magyarázatának a hatása, a "szeretet" hatása, ami átjárta, mint zöldbabfőzeléket a mikrohullám!

Aztán még oda is vezethet, hogy az egy Isten, miként lesz két különböző korú férfi, ha agyagtalanok, és ha egyik a másik jobbján ül, miként elég számukra egy lélek, és meghalhat meg feltámadhat-e, aki örök életű, és a szakrális öngyilkosságával kiköszörülheti-e azt a csorbát, amit a maga elkefelése okozott...???

Mi értelme?

Ám csakugyan hiheti valaki az ókori kitalációt, vagy a kifilózott "abszolútumot", mert attól lehet jogsija, bevásárolhat, és még a kölykeibe is olthatja a maszlagot.

Ad abszurdum, még kutathatja is, mi a különbség a gomba és az állat között, meg mióta:-O:-P

Mert lehet ilyen pecsvörk agyunk.

És nem méreg ez, hanem NARKÓ!

(ahogy a nagy álmodozó mondta volt;-)))

 

Előzmény: ketni (233688)