Csalitszeráf Creative Commons License 2024.04.28 0 1 231944

Nekem a katalizátoros fertőtlenítőfolyadékom volt, az is valamilyen peroxidos volt, csak a reakciót egy kis fogaskerékféle indította meg.

 

De a fertőzésveszélyt mondom, hogy nem zavart. Vagyis ismertem, hogy fenn áll és tudtam azzal kezelni az aggodalmam, hogy betartottam az előírásokat a fertőtlenítéstől a viselésig szabályokig és a megfelelő, rendszeres cserékig. A becsapottságérzetet az okozta, hogy arról a lópikula se beszélt nekem 1991-től 2003-4-ig, hogy a lencse alatt nem kap elég oxigént a szaruhártya és hogy van egy olyan betegség, hogy az erek emiatt benőnek a szaruhártyába és később zavarják a látást. Akkor, amikor ez a szemésznő vette a fáradtságot, elmondta, és ajánlotta a magas víztartalmú lencsét, ami már 90% feletti oxigénáteresztőképességgel bírt, akkor hallottam erről először. Tehát 10+ évig senki nem vette a fáradságot, hogy elmagyarázza, egyáltalán megemlítse ezt a lehetőséget. Miközben még egy mezei OTC vacak mellett is ott a részletes tájékoztató, hogy hogy szedd, mikor ne szedd, mire figyelj, amikor alkalmazod. A kontaktlencsénél ilyen nem volt. Nem csak nem vettem észre, hanem nem volt.

 

Egyszerűen elvesztettem a bizalmamat a kontaktlencsében és a kontaktlencseforgalmazókban is. Ennyi. Nem kell ezt ennyire tovább ragozni, aki akarja, nyugodtan hordja. Egyrészt mindenkinek máshol van a toleranciaküszöbe, hogy milyen egészségkárosodás kockázatát tudja vállalni és egyébként is simán lehet, hogy másoknak ezt elmondták, csak nálam hagyták ki mindig. Vagy megnézték, de mivel nem volt ereződés, nem szóltak eddig a doktornőig, mert feltételezték, hogy tisztában vagyok a kockázattal. Az is lehet, hogy ma már van a betegtájékoztatójában a lencséknek szó erről a veszélyről is, nem tudom. De én ilyen vagyok, nálam egyszer elég elpuskázni a bizalmat, és nem tér vissza.

Előzmény: Bodza*** (231942)