acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2024.04.28 0 0 37292

Ezren vonultak Hamburg utcáin kalifátusért kiáltva, csak úgy zengett az „Allahu akbar!”

 

Mindez a St. Georg negyedben történt, a belváros szívében, amely a város egyik progresszív, liberális környékeként ismert.

 

"Az iszlám kalifátus létrehozásáért tüntettek a becslések szerint több mint ezren Hamburg belvárosában a hétvégén, a demonstrálók pedig azért vonultak az utcára, mert szerintük a média az összes Németországban élő muszlimot radikális iszlamistának állítja be, amely szerintük nem fedi a valóságot. 

  • csak úgy zengett a belváros az „Allahu Akbar” kiáltásoktól, a demonstrálók molinóin kalifátus kikiáltását szorgalmazták.

A megmozduláson részt vett a Hizb ut-Tahrir csoport jogutódja, a Muslim Interaktiv is, előbbi szervezetet Németország még 2003-ban betiltotta, annyira radikális nézeteik voltak."

 

 

"A politikus arra figyelmeztetett, a Németországban élő muszlim fiatalok fogékonyak még mindig a radikális nézetekre, a felmérések szerint a 15 év körüliek 45,8 százaléka gondolja úgy, hogy az iszlám teokrácia a legjobb kormányzási forma, kétharmaduk szerint a Korán szabályai fontosabbak, mint a törvények."