Stetten Creative Commons License 2024.04.29 0 0 21050

Hogy te milyen kis okos vagy... :-)) Te vagy az, aki a boltban ötösével kapkodja le a polcról a most +10%-kkal több van a csoamgban termékeket. Igaz hogy termék árát is megemelték 10%-kal, de te azt hiszed mekkora üzletet csinálsz. 

 

 

Tekintve hogy az eladó határozza meg az árat, ha azt mondja egy vasat nem enged az árból akkor viheted a táblázatodat ahova akarod. Az alku egy illúzió a vevö számára, hogy a fájdlamas nagy összegü kiadás után azt higyje valamivel olcsóbban vette meg az autót. Pontosan ezért lövik magasabbra az árat, hogy az alku után is azt a vételárat kapja az eladó amiért el szerette volna adni az autót. És bizony az eladó határozza meg hogy honnan indul az alku, meg azt is hogy hol ér véget. És bizony az eladónak joga van azt is mondani, hogy nem enged az árból. 

Én azért szoktam fix áron eladni az autóimat, mert kevesebb gonddal jár. Eleve egy rakás olcsójánostól meg neppertöl megszabadulok, mert fix ár eseten csak azok jönnek el megnézni az autót akikben van hajandóság annyiért megvenni. A telefonban el szoktam mondani hogy úgy jöjjön el megnézni az autót hogy alku nincs, ha megpróbálja ott befejeztük a beszélgetést. Van aki ennek hatására már el sem jön, (hallalúja!), és van aki azt mondja hogy neki rendben van ez az ár ha az autó olyan mint a hírdetéseben le van írva. Na, ök szoktak megvenni az autóimat. 

Előzmény: k robert2 (21049)