Racilaci Creative Commons License 2024.04.29 0 0 180943

Elnézést: egy kis Bayern következik, de nem teljesen öncélúan, mert ezen a topikon alakult ki egy kis vita köztem és (talán) Datsyuk között Musiala-ügyben az Elf kapcsán. A vita kiindulópontja az volt, hogy szerintem a Sané-Musiala-Kane / válogatottban Sané-Musiala-Füllkrug hármassal + még valaki (aki tökmindegy) felálló csatársor teljes zsákutca, mert Sané és Musiala is nagyjából ugyanazt tudja: befelé cselezgetnek, majd vagy rácsűrik, ha találnak 28 centi rést, vagy megpróbálják begyömöszölni az erőcsatárnak, ami rendszerint nem sikerül. S mivel a tömörülő védelem ezt le tudja követni, a harmadik-negyedik (ötödik) támadó játékost is impotenssé teszik - legyen az akár a mostanában remeklő Wirtz a válogatottban. 

 

Nos pihentetés-sérülés okán a Bayern 3 meccset játszott le a Sané-Musiala páros nélkül, különböző formációkban. Miközben előtte a Heideinheimtől is kaptak 3-at, most három meccs alatt 9:2-es gólarányt hoztak össze, ötöt rúgtak annak az Unionnak, amelyik bár gólt alig tud szerezni, de kettőt is csak ritkán kap. Hihetetlenül látványos, hogy mennyivel nagyobb szabadsága van így nemcsak a támadással megbízottaknak (Müller, Choupo, Guerreiro), de Goretzkának vagy Kimmichnek is.

 

Már várom, hogy a felépülés után visszaáll a régi rend, s megint jönnek a nyögvenyelős borzalom meccsek - a taktikai zseni által irányított válogatottban is...