puckandúr Creative Commons License 2024.04.30 0 0 731

Olyan mélyen alszik a topik, hogy idáig hallom a horkolását!

 

Persze manapság olyan zöldek vagyunk, hogy prolitikailag nem PC felfedni a bringázás egyre romló morálját. Mert akkor ""CIKLIFÓB""-ok vagyunk. Azért tettem dupla igézőbe, mert most habosodott ki tekervényeim fugájából a nem túl Kazinczy díjas kifejezés.

 

Félreértés ne essék, nem az autósokat akarom a másik közlekedő fél hibáinak kikurjantásaival védeni. Sajnos nálunk ótósoknál és motrosoknál is akad bőven csapnivaló példány. Szoktuk is megfelé kérdőjelezni, hogy libáért vette a jogosítványát?..

 

Ámde drótszamárra még féljogsi sem kell. Öntudat, halhatatlanság-érzés (az első kijózanító hámsérülésig) és sajátos KRESZ elképzelés (KRÉSZ) gyakran annál több. Itt némi magyarázat indokolt.Itt nem a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása a hajtóerő, hanem a Közúti Rendelkezések Érzelemvezérelt Szabályozása.

 

TISZTELET A KIVÉTELNEK!

 

(De nyilván az első köpködést azoktól fogom kapni, akik kisgyerekkel behajtanak abba az egyirányúba, ahova csak szerintük szabad és lendülettel átbringáznak a zebrán, ezzel is okosra tanítva a csemetét. Hogy aztán az ő viselkedésmintájukat másolva bátran hibázzanak a későbbiekben önállóan.)