Fizolti Creative Commons License 2024.04.30 0 0 364

Az egyik főpolgármester jelölt többek között azzal kampányol, hogy megválasztása esetén ki fogja harcolni a jelenleg amúgy állami kézben lévő HÉV vonalak felújítását a kormánytól. 

 

A Magyar Közlöny 2024.24. száma szerint az IKOP plusz keretében a szentendrei vonal 12+6 HÉV motorvonatára és a a H6-os, H7-es vonalak infrastruktúra felújítására összesen 183,8 Milliárd forint EU támogatás lesz igényelve. 

 

Tekintettel a nem túl tág határidőkre, a járművek beszerzési folyamatát (egyelőre kiírt, folyó közbeszerzésről nem hallani) és az infrastruktúra felújítás pályáztatását már a megválasztott főpolgármester hivatalba lépése (október) előtt meg kellene kezdeni, ez esetben tehát az akkori polgármesternek már ez ügyben nem kell lépnie. 

 

Egyes vélemények szerint megvan az esély rá, hogy a kért EU források mégsem fognak megjönni. Tekintettel a gazdasági helyzetre, ez életszerűen azt is jelentheti, hogy hiába lesz bárki a főpolgármester, nem tudna további érdemi beruházásokat kiharcolni, mert nem lenne miből, hiába lenne akár némileg együtműködőbb is a kormány, mint a ma.

 

Kérdés:

Ezek után a kijelentést elkönyvelhetem megalapozatlan politikai kampányfogásnak, vagy kihagyok valami lényegeset?