Old Salt Creative Commons License 2024.05.01 0 1 11787

Legalább háromszor. 

Én igy szoktam:

 

"Négyszeri lefőzés.

Első mint a pálinkánál az alszesz amig alkohol jön le. ha 25⁰-nál erősebb visszahígít 25⁰-re, majd fagyasztóba egy éjszakára, és leszűrni kávéfilteren ( többször cserélni kell!).

Második főzés: 1,5-2 térfogat % rézeleje, 6-6,5 térfogat % feje, 50⁰-ig szíve, 30⁰-ig farka. Szíve vissszahígítva  36⁰-ra, fagyasztó szűrés mint fentebb.

 

Harmadik főzés: 8 térfogat % feje. 65⁰-ig szíve 30⁰ -ig farka.

Negyedik főzés: 8 térfogat % feje, 65⁰-ig szíve,30⁰-ig farka.

Szíve hígítva 37,5⁰.ra a kész vodka

fejek farkak összeöntve kármentő főzés mint a harmadiknál, csak a feje és a farka kuka.

Harmadik negyedik főzést összevárom hogy ésszerű mennyiség legyen a finomításhoz.

Ha ízesített vodkát készítek (kakukkfű, kömény, limoncello, aperol stb) vagy gint, diólikőrt akkor a harmadik főzés után megállok, négyszer csak a vodkaivó kényes ízlésű barátok miatt."

 

(http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154004777&t=9206163)

 

Üdv: o.s

Előzmény: Ződfül# (11786)