Legalább háromszor.
Én igy szoktam:
"Négyszeri lefőzés.
Első mint a pálinkánál az alszesz amig alkohol jön le. ha 25⁰-nál erősebb visszahígít 25⁰-re, majd fagyasztóba egy éjszakára, és leszűrni kávéfilteren ( többször cserélni kell!).
Második főzés: 1,5-2 térfogat % rézeleje, 6-6,5 térfogat % feje, 50⁰-ig szíve, 30⁰-ig farka. Szíve vissszahígítva 36⁰-ra, fagyasztó szűrés mint fentebb.
Harmadik főzés: 8 térfogat % feje. 65⁰-ig szíve 30⁰ -ig farka.
Negyedik főzés: 8 térfogat % feje, 65⁰-ig szíve,30⁰-ig farka.
Szíve hígítva 37,5⁰.ra a kész vodka
fejek farkak összeöntve kármentő főzés mint a harmadiknál, csak a feje és a farka kuka.
Harmadik negyedik főzést összevárom hogy ésszerű mennyiség legyen a finomításhoz.
Ha ízesített vodkát készítek (kakukkfű, kömény, limoncello, aperol stb) vagy gint, diólikőrt akkor a harmadik főzés után megállok, négyszer csak a vodkaivó kényes ízlésű barátok miatt."
(http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154004777&t=9206163)
Üdv: o.s