B44 Creative Commons License 2024.05.04 0 1 4290

Az első pillanattól kezdve a Wallishoz járok Bp-en, a Kerepesi útra. Rendesek, ajánlom másnak is.

Amikor bevittem, leeresztették az olajat és újra töltötték, ezt grammra kimérték. Ebből látszott, hogy elég erősen folyik.

A procedúra az lett volna, hogy elautózom 1000km-t és akkor újra méricskélnek, de látták, hogy nagyon közel a garancia vége, ezért ezt ejtették és egyből a szétszerelés mellett döntöttek. 

Hordósodást mérnek, ami, ha egy bizonyos határ alatt van, akkor motorfelújítás, ha felette, akkor motorcsere. Nekem az utóbbi lett.

Időpont egyeztetéskor 1 hónapot mondtak, amikor beadtam az autót, akkor másfelet. Február 26-án adtam be és április 30-án kaptam vissza! Ez durva volt, mert nincs több autónk... Csereautót nem kínáltak. Aztán mégis, az utolsó két hétben felhívtak és kaptam egyet, mindenféle költség nélkül, csak tele tankkal kellett visszaadnom.

Most van egy új motorom, pontosabban fűzött motor (a hengerfej a régi).

A szerviz szerint megoldás, hogy ne ismétlődjön meg ez a probléma: 3-4000km-enként bele kell önteni tankoláskor az üzemanyagba Xeramic márkájú valamit ezek közül: https://pmxeramic.hu/termek/motorvedelem-gdi-motorokhoz/ (nem tudom még melyiket, majd rákérdezek), vagy használni ebből mindent és ők is öntenek bele valamit a motorba 10000km-enként.

 

Most, hogy használom, semmit nem érzek, ami  számomra azt jelenti, hogy jól lett összerakva.

 

Azt hiszem, most, hogy minden okés, eladom, de ezen még alszom egyet-kettőt. Aki megveszi, jól jár majd. Én lehet, hogy átpártolok egy másik márkára.

 

Előzmény: TÁ07 (4289)