FERENSZ Creative Commons License 2024.05.04 0 0 2696

Na hát akkor újra jönnek a posztok.

Volt egy kis kihagyás most, egy 1 hetes kis pihenő miatt, mivel nem akartam magammal vinni a gépet, mert nem éreztem szükségét, ugyanakkor néha "ki kell húzni azt a dugót".

Igaz a teló nálam volt, de azon meg van szinte minden amit akarok, net, face, szókirakós, érmetolós, repülős játék stb...

Így nem vittem magammal a gépet.

Ma hazaértünk, de persze máris pakolni kellett, mert a társasházban most kezdenek majd valami felújítást, roló leszerelés, beburkolás stb...

De most folytassuk ott, ahol abbahagytuk.

Mint korábban említettem egy jó kis hármas pakkal érkezem, de koránt sem biztos hogy mind3 masina egy adott család típushoz tartozik majd......vagy mégis?

Lássuk:

 

Épp hogy csak befejeztem az első egy-két modell összerakását besegítve az Adams Customs társoldalnak, és megláttam egy jó kis hirdetést az eBayen, benne számomra 3 érdekes modellel.

Meg is lepődtem mivel jó árban volt és öröm is volt kicsit, mivel előzőleg a rollerem kerékcseréje miatt nem volt mostanság pakk, így ha sokat nem is, de ezt mindenképp terveztem beszerezni.

Na több se kellett, mivel amúgy is pötyögésben voltam Emberemmel, segítve újabb keresett modellek felkutatásában és máris írtam hogy azt meg tudnánk-e venni.

Ki volt téve licitesként, alatta pedig fixáras leütési lehetőséggel.

Utóbbin meg is lepődtem, így nem volt kérdés hogy pötyögök azonnal, hogy vegyük meg :D

Pff....bagó.

Számlámon szerencsére volt kb egy nagyobb összeg meghagyva, így abból gyorsan át is utaltam Emberem számára a mindennel értendő végösszeget és örültem hogy sikerült megszerezni.

Igen ám, csakhogy másképp alakultak a dolgok.Emberem írt is kb 2 órával később, miszerint az eladó visszautalta a pénzt.

Nem tudtuk mire vélni a dolgot, de sejtettem hogy mi áll a dolog hátterében.

Nyilván megijedt, mivel fixáras opcióban is kirakta és gondolom ezért írt és küldte vissza nyomban az összeget.

Sajnáltam persze a dolgot és nem értettem, lévén mi a f.szért nem figyel valaki ha meghirdet valamit.

Én - Emberemmel - érvényes ajánlatot teszek egy tételre - ergó fixen megvásárolom - az meg oké hogy visszautalja az árát, de akkor is.

Olyan ez, mint mikor egy áruházban egy tévedés miatt nem 250 000-ért veszel meg egy nagyképernyős tévét, hanem 25 000-ért.

És ha akkor veszed ugyanúgy érvényes......utána már hiába próbálja mosdatni, mentegetni magát az üzlet/eladó.Természetesen nem tettem le róla, noha megfordult a fejemben hogy esetleg valaki ismerőse az eladónak ráírt hogy megvenné és akkor így tudja ama illető megszerezni.

Emberemnek említettem hogy egyenlőre még maradjon nála az összeg, lévén meglátjuk mi lesz és nézegettem az eladó oldalát még 1-2 nappal később is remélve, hogy újra felbukkan a pakk.

Így is lett.

Ám ezúttal már "csak" licites változatban.Így hát említettem Emberemnek hogy akkor nyomjunk rá egy licitet, egyenlőre azzal az összeggel amennyit átutaltam a korábban mindennel együtt értett végösszeget illetően, ám ezúttal csak a licit értékét illetően.

Meg is tettük.

Később mivel láttam hogy lett rájuk még 1-2 licitáló, az összeget kitoltam egy max kerek összegre.

Eleinte jól néztek ki a dolgok, de aztán később persze jöttek az ajánlatok.

15 000, 18 000, 23 000, 27 000.....

Kollegáim is viccelődtek hogy "Ők nyomtak rá" mondtam is hogy: - Nem baj, nyomjatok még egyet-kettőt és meglátjuk rajtatok marad-e. :D ha igen akkor olcsóbban átveszem őket :D

Én úgy voltam vele, hogy mindenképp jól járok.

Ha megszerzem azért, ha nem, akkor az az összeg megy más - így is már betervezett más modelles kiadásokra - így úgy éreztem, mindegy, nem jövök ki belőle rosszul.

Persze annyiból pici keserűség, hogy így nem tudjuk megszerezni olyan áron a három modellt amennyit korábban átutaltam Emberemnek, de nem baj.

Délelőtt mennem kellett áruért, de miután visszaértem a céghez és még megcsináltam egy-két áru összekészítést, felnéztem többször is rá a telón.

Elérte majdnem a max árat is.

De ahogy már előbb is említettem, úgy voltam vele, hogyha megszerezzük úgy is jó, ha nem, úgy is.

Épp 1-2 perc volt még a végéig mikor ránéztem, de sajnos ellapoztam az oldalt a telómban, így nem láttam pont mennyin ért véget a licit és kértem Emberemet nézzen rá megnyertük-e.Szerencsére meg, de nem sokon múlt :DÚgyhogy végülis szállítással, mindennel együttvéve is még jó árra jön ki a pakk darab/ár-t illetően.Lássuk mi is volt pakkom részese:3/1 Minichamps Mercedes E 250 taxi:

 

 

A vajszínű taxik valamiért különösen közel állnak a kicsiny szívemhez, pedig sose utaztam ilyenben - mármint nem csak a típust, hanem eleve vajszínű taxiban sem - de mégis imádom őket.

Egyszerűen annyira jól néznek ki, jól illenek Németben a városképbe, hogy számomra ugyanúgy az eleganciát és a minőséget, kényelmet testesíti meg ez a változat - és nem feltétlen csak Merciben - mert akár egy régi klasszikus példányba foglal helyet az ember, akár egy mai modern változatban, ugyanazt hozza - számomra - ebben a változatban, hogy noha csak egy ideig vagy a részese az utazásnak - mert mégis csak taxizol - de egy kis időre Te is átélheted ezeket a dolgokat benne.A pakkomban látszott hogy az egyik modellnél lesz egy kis hiba, de annak ellenére is érdekelt.

Elől jó kis lámpákat kapott, alatta ezüst festéssel.

Sajnos ezek a taxik nem mai példányok, ezeknél még nem voltak a krómos égőhelyes kialakítások mint esetleg már a maiaknál.Krómos Mercis hűtőmaszk, melynek a belső részei mattszürkére vannak megcsinálva és természetesen ott a kis embléma is.

Mondjuk egy német rendszámot azért elbírt volna.

Oldalt kapott kilincsfestéseket és persze a tetejére a kis taxi táblát.

Az ablaka kicsit matt, ez nem látszott a képen, de annyira nem vészes.Hátul szép kis lámpákat kapott, a megfelelő "Mercedes barázdás" kialakításban, belül pedig fehér rész meghagyásával.

Mivel nem mai példányok, ez látszik is rajta, mivel gondolom a szélén az irányjelzős kialakítás akarna lenni, ami sötétebb árnyalatú.

Megkapta az E 250 jelzést valamint a Mercedes logót és még egy DIESEL felirat is odakerült a jobb szélére.

Egyetlen hátránya van ennek a színnek, hogy ugye könnyen koszolódik.

De azért mennék vele egy kört :D...még ha csak utasként is.