tcaoe Creative Commons License 2024.05.05 0 0 275163

Mielőtt nagyon belebonyolódsz, hogy a Yamaha hogy kódolja a cikkszámokat, nézd meg a gyárit, mondjuk a Yamahánál (mert ugye amit most nézel, az nem japán piac, hiszen 5LY1 a modellkód, a többi nem számít, azok csak típusok, nem azok alapján rendel az ember alkatrészt):

 

https://ypec-sss.yamaha-motor.co.jp/ypec/ypec/b2c/html5/app/en_GB/parts-search/index.html?ver=7eb0a9ff-737c-4ba2-b7c9-16e746863f23

 

Aztán lepődj meg azon nyugodtan, hogy bemész az első robogóboltba és kapsz cuccokat a blokkodhoz, de attól még kapsz.

Persze lehet, hogy a tiéd nem pont ez a modell, de ott sincs nagy rejtély, a modellkódot kell figyelni, ami mindig négy karakter, és a típustáblán is rajta van.

Ha a tiéd japán piacos, akkor 5AU2 lehet, vagy 5AU3, ha egyéb piac, akkor 5LY1. Az 5LY1 és az 5AU3 blokkja között maximum a szívócsonkban lesz különbség.

Ezután a yamahánál megkeresed a cikkszámot, és benyomod mondjuk ide (mert ez gyors és EU, nem áll a cuccod heteket a vámon):

 

https://yam-shop.de/

Vagy direktben rákeresel a CMSNL-en, mert az olcsóbb, velük annyi szokott lenni, hogy ha beakad egy alkatrész, akkor akkor küldik a csomagot, mikor megjön, nem igazán lehet elintézni, hogy akkor nem kérsz egy tömítést, és nem vársz egy hónapot. A németekkel ez egyszerűbb.

 

Ha megtalálsz egy cuccot, merő kíváncsiságból kattints rá, hogy mikhez jó, aztán ott fogod látni az összes azzal szerelt modellt.

Pl. a membránháznál az összes európait is, a tömítésnél meg csak a régi Minarelliket. De még a forgattyúsháza is ugyanaz lesz, mint egy Apriliának pl.

 

De nekem semmi bajom azzal, ha a világ legbonyolultabb webshopjaiban keresgéltek lelkesen ötletelve olyan dolgokat, amik mindenhol vannak. De azért ezekben inkább olyan dolgokra érdemes vadászni, amik erősen ázsiaspecifikusak, pl. csomagtartókra meg kiegészítőkre.

Előzmény: Tab (275161)