_chloé_ Creative Commons License 2024.05.07 0 0 37962

No para! :) Ez csak látszólag a bőség zavara, ha átgondolod a szempontjaidat (vagyis priorizálod azt a millió szempontot, ami olyan jó lenne, ha mind egyszerre teljesülne, de sajnos nem fog :) ), szépen ki fogja adni, hogy számotokra melyik a legjobb választás.

 

Kuredu nagy és „kommersz” sziget, olyan szempontból, hogy sok emberre vannak felkészülve (persze maldív viszonylatban, azért itt sem a vesédből kell majd elhessegetni senkit), differenciált, többszintű  (kategóriájú) szállással-ellátással-éttermekkel, fancy villákkal, medencékkel, esti programokkal, animációval, stb. Cserébe élővilág szempontjából jóval szegényesebb, mert nincs saját házi zátonya (vagy csak messzebb van a letörés, de semmiképp nem érhető el a „szobádból kilépve”). Inkább kiépített, mint buja zöld. Persze madarak, denevérek, kisebb halak biztosan ott is vannak, de ha a sznorkelezés fontos, akkor itt ne számíts korall-, és halrengetegre, nem ez lesz ilyen szempontból a releváns helyszín.

 

Filitheyo-t mindenki ajánlja itt a fórumon, aki járt már ott, kisebb, természetesebb, zöldebb, és híresen jó a korallzátonya, ami könnyen megközelíthető. Viszonylag távol van Malétól, úgy emlékszem, úgyhogy kevesebb a fényszennyezés, de/és többet kell/lehet utazni a hidroplánnal. Ez stílusban inkább a rusztikus vonal – viszont a szobák tekintetében is, amik régebbi dizájn, nem a mai trendi stílus (hanem közelebb az echte maldív stílushoz?) , és rájuk férne a felújítás. (Ezzel semmiképp sem lebeszélni akarlak róla! Én pl. jelenlegi helyzetemben tuti ezt választanám és boldog lennék vele.) Azt saccolom, hogy valószínleg erre a szigetre kaphatjátok a legkedvezőbb árajánlatot.

 

Vilamendhoo-ról tudok első kézből infót adni, anno részletes beszámolót írtam ide 2022 nyarán. Nagyjából Filitheyo kategóriája dzsungelességben és házi zátony tekintetében, itt nagyjából mindenki a sznorkelezéssel töltötte az ideje nagy részét. Ezt a szigetet felújították már, ennek megfelelően viszont egy kicsit magasabb árkategória is. A vendégkör jelentős része, mi úgy érzékeltük, a nyugat-európai középosztály volt, sokan családok, a kicsitől a nagyobb kamasz gyerekekig (titeket is a sziget családos felén fognak elhelyezni, a másik fele pároknak fenntartott nyugis-romantikázós), szóval a célközönségnek megfelelően semmi csili-vili vagy kiemelkedő luxus, de a nyugati gondolkodásmód szerinti kényelmes, korrekt nyaralási igényeket igyekeznek kiszolgálni.

 

Szóval egy kicsit azért mindegyikhez más stílusú nyaralás tartozik, ami megkönnyítheti a személyes döntést, mert a (legkedvezőbb) ár/érték arányból az értéket te tudod meghatározni magadnak, az szubjektív. Csak legyenek meg a prioritásaid! Olyasmikre gondolok, hogy van, aki pl. mindenképp körbe akarja sétálni a szigetet a part mentén (Filitheyo-n úgy rémlik, nem lehet), kis partot akar, nagy partszakaszt akar, esti bulit akar, csak nyugiban koktélozgatna, banánozni akar vagy pont hogy nem akar motorizált sporteszközöket hallgatni, sznorkelezni akar, Insta fotókat akar :)) stb. Aztán a (kis)kamaszaidtól is függ, hogy ők miben éreznék jól magukat. Unatkozni mindenesetre egyik helyen sem lehet! :)

 

Remélem, tudtam neked segíteni. Javítson ki, ha valaki olyan is olvassa, aki esetleg a másik két szigeten is járt már!

Előzmény: Jack51 (37961)