rednalhgih Creative Commons License 2024.05.10 0 1 63517

Elvileg alkonykapcsoló szabályozza ezt a történetet ,el tudom képzelni hogy kiiktatták és manuálisan barmolják a költséghatékonyság érdekében.

Eddig az volt a baj hogy 24 órában világítják a villamosmegállót,most több helyen este is marad a közvilágítás.Magyaroschan megtalálták a két szélsőértéket (újra-sokadszor)

 

De most őszintén?Ugyan minek lenne este 20-kor mindenhol bekapcsolva a közlekedési lámpa?

Hétfőtől péntekig 19 után alig van autósforgalom.Nincs miért tömegeknek mozdulni esténként.Aki kulturálódik vagy eszik-iszik az meg sem tölt egy 35ös szólót.Aki kocsival van az pedig csak állna a semmi közepén várva a senkire a pirosnál.Generalinál szoktam röhögni ha esténként 20 vagy 21 után megyek dél felé,áll minden busz várva azt a két kelet-nyugat irányú autóst.

Így is televerték lámpával a várost,legalább akkor esténként ne akadályozzák a forgalmat.Persze jogos hogy ilyen helyzetben vagy ennek vagy annak működnie kéne elkerülve a koccanást.

 

Megint csak azt írom (eme újabb bizonyítékot felhasználva) hogy malomszög ilyen formában való felhasználását kerülni kellene.Kiderült hogy a tér csücskében is meg tud állni a villamos,onnan a coopos bolt egy köpésre.Kocsonya,havi vásár,villamospótlás megoldható ideiglenes megállóval a bolt előtt.A szent istván szökőkút melletti szakasza nem adott soha akkora forgalmat mint a malomszög kereszteződés.

A bolt előtti utasszaladgálás legalább belátható az egyirányú (!) szent istván autósainak messziről,ellenben a tizeshonvéd-ilona-malomszög-hunyadi összevissza minden irányú autós és gyalogos trombózis kilátást akadályozó villamosokkal egy kész káosz.Csak azért nem történt eddig haláleset mert sofőrök 5 km/h-ra lassítanak.

Az egészet meg lehetne előzni ha pár száz métert haladnának városháza irányba.Költségekről nem beszélve.

 

Az egy dolog hogy spórolnak a szutykok a villanyszámlán de az nagyobb probléma (szerintem) hogy a degenerált lámpaprogramok miatt napközben is állnak autósok terhelve a környezetet.Ződmiskolc duma csak egy porhintés,ha komolyan gondolnák akkor gyomlálnák a felesleges lámpákat mert éves szinten olyan mennyiségű üzemanyagot elégetnek a zebra előtt amit köbméterben illik számolni.  

Előzmény: jbaal (63515)