objektív3 Creative Commons License 2024.05.11 -5 1 103

Nekem meg erős meggyőződésem, hogy a mérlegeléses módszer pontosabb, mint a hivatalos vagy mechanikus, még a szubjektivitás-elfogultság hibaszázalékával együtt is.

 

Az szinte tényszerűen megítélhető, hogy mi kényszerű, reménytelennek tűnő lövés passzívnál, ilyenkor még dicséretet is érdemel a játékos, hiszen volt annyi esze, hogy legalább ellője, és nehezebben indulhat az ellenfél. Klujbernél sem számítom az ilyen lövéseket, viszont amikor beakad egy bravúros bombája, az jó pont. Természetesen ha jó helyzetből ront, akkor az mínusz, még passzívnál is. Elég jól megítélhető, hogy mi jó helyzet, fociban is van erre mutató, pedig ott még nehezebb is, szerintem.

 

Bírói hibákat ritkán számítok be (mert ki vagyok én?, de azért a hibák egy része elég nyilvánvaló), és van olyan is, hogy egy játékosunk nem kap büntetést durvaságért, de az ismétlésből egyértelmű, a bíró vissza sem nézi, én viszont beírom a mínuszt.

Egyébként a svéd meccsen én 3-2-t számoltam, felületesen, a javunkra (nyilván nem a Persil-féle hozzáállással, de nem is nagyon elemezgettem, mert nincs jelentősége...)

 

Soha nem mondtam, hogy hibátlan a pontozásom, de sok meccsen a plusz-mínuszok különbsége nagy, tehát esetleges pontatlanság ellenére is árulkodó, meg több FONTOS meccs alapján elég megbízhatóan lehet értékelni a játékosokat. Úgy érzem, eddig mindenkit jól ítéltem meg, kezdve Tóth Gabitól, Kiss Nikiig, különösen beleértve Kovács Annát, Klujbert, Háfrát, de még Sóskát és Kisfaludyt is. Azt hiszem, Tóth Gabival kezdtem, hogy az ügyeletes zsenink többet árt, mint használ.

De ha már Klivinyi, a korábbi fontos meccsein:

2023 VB: CRO 9-3, MNE 3-0

VB-kvali: ISL 6-1
2022 EB: SLO 5-2, SWE 5-3, DEN 4-2
Volt még egy HUN-NOR EU-kupameccs, ezt nem tartom fontosnak, de 8-4.

Japán ellen remekelt, de az gálameccsé alakult, a svéd meccs meg vita tárgya.
Ezek a számok is mutatják, hogy jogosan van a keretben, és hogy a legstabilabban teljesít, és mindig pozitívban ( a svéd meccs vita alatt, de az sem negatív), mindezeket kevés bizalom mellett, mert az hétszentség, hogy nem volt kedvence Vovának, bár már lehetne, mert megmentette az állását.

Előzmény: hatosfalat (102)