Dermice Creative Commons License 2024.05.12 0 0 72967

https://szol24.hu/2024/05/12/a-kulturpinceben-nincs-helye-trogerkedesnek-mondta-szalay-ferenc-az-egykori-sorarium-ujranyitasan/

 

A Kultúrpincében nincs helye trógerkedésnek – mondta Szalay Ferenc az egykori Sörárium újranyitásán

 

A közgyűlés megszavazta, Szalay Ferenc pedig megnyitotta a fiatalok új közösségi terét a Városháza alatt, az egykori Sörárium helyén.

Az ezerötszáz négyzetméteres terület harmadát veheti birtokba a Verseghy Ferenc Könyvtár kihelyezett, továbbgondolt Ifi részlege. Koncertek garmadája és a szórakoztató játéktermi rész eddig sosem látott nivóra emelheti a fiatalok biztonságos és kulturált szabadidő eltöltését Szolnokon, hangzott el.

A színes programokon túl, hadd mutassuk be a Sörárium rövid tündöklését, majd  bukását, a kesernyés igazságot, a habkorona alatt.

 

"A Sörárium a szolnoki önkormányzat vállalkozása, 427 milliós uniós forrásból valósult meg, kivitelezője a fideszes érdekeltségű Böjtös-Bau Kft .volt.

A Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt egykori adatok szerint igazán méltányos áron, havi 156 ezer forint bérleti díj fejében adta át az üzemeltetési jogokat a Szolnokneked Kft-nek, plusz évi húszmillió forinttal segíti a cég működését turisztikai célú feladat ellátására hivatkozva."