erobika Creative Commons License 2024.05.13 0 0 18878

Bevallom, egy kicsit összezavarodtam Bajkálifóka hozzászólásán. Kerestem, hol állítottál olyat, hogy az élettelenből élő jött volna létre, vagy hogy egyik faj egy másikká alakuljon át. Aztán rájöttem - legalábbis úgy gondolom, hogy rájöttem - az általad felvetett témát hasonlította ezekhez.

Az élet nagy kérdéseire -  jelenlegi tudásunk birtokában - nincs úgymond "kézzelfogható bizonyíték" Épp ezért keresik sokan a lehetséges megoldásokat. Ezzel szerintem nincsen semmi baj. A dolgok mögé nézni mindig izgalmas. Akik magyarázatot keresnek az élet nagy kérdéseire, és logikusnak tűnő teóriákat hoznak létre, azok mögött nem kevés tudásanyag rejlik.

Ezt a teória szó jelentése is írja Idézem:

"Az elmélet vagy teória szó általánosságban a lényeg magyarázatát jelenti. Az elmélet az arra vonatkozó ismeretek és elgondolások összessége, hogy miért létezik, működik, történik úgy egy jelenség, változás, illetve alapvető elgondolások egy tudományban. A szó további jelentései: Az elmélet a tudásanyagra is vonatkozik."

Ennek ellenére egy teória lehet téves is. Hiszen ugyanazokra a nagy kérdésekre többféle teória is létezik. Mindenesetre ezek az emberek mélyen beleásták magukat a témába, rendkívül nagy ismeretanyagot néztek át, és ennek alapján valamilyen következtetésre jutottak. Ami akár igaz is lehet. de a következtetés mindig elmélet marad.

Én szívesen meghallgatok bármilyen okos ember vagy okos emberek által létrehozott következtetéseket, mert érdekel, hogy mit gondolnak az adott témáról. Szerintem ebben mi hasonlítunk egymásra. :)