Patreides Creative Commons License 2024.05.13 0 4 58212

Teljesen igazad van, aki azt hiszi, hogy a választó - akár a helyi, akár az országos politikában - ma valamit is számít, az el van tévedve.

Megoldják droidokkal, csak az agymosás megy, és az érzelmek, az indulatok felkorbácsolása.

Még egy hivatalban levő polgármester sem tud úgy megírni egy vidor győzelmi jelentést mondjuk arról, hogy valami munka elkészült, hogy azzal ne a fővároson próbáljon ütni egyet (hogy az eredmény mennyire a főváros ellenére volt, na de ők mégis véghezvitték), tisztán politikai célzattal.

Miközben például én rendőrautót vagy három hete láttam utoljára, az is a Pesti úton ment, mellékutcákban évek óta nem találkoztam velük. Miközben egyre több a huszonéves, vagy harmincas gyanús alak a környéken, ahogy melegszik az idő, újra egyre többen jelennek meg, tavaly már szinte bandákban jártak, be-behúzódtak a mellékutcák egy-egy rejtettebb részére "üzletet" lebonyolítani, nem tudom, milyen drog lehet, de többször láttam, hogy egyik pénzt ad, a másik meg valami kis papírba csomagolt izét... Meg kéregettek, zaklatták az embereket... Ha jön a nyár, jó lenne, ha rendőrjárőröket is hozna, akik nem csak a főbb utakon száguldanak végig autóval, és el van intézve a dolog egy-két hétre...

De legalább van szép lekövezett főtér, meg a polgármesteri hivatal körül szorgalmasan ültetik a virágokat ezrével mindenhová, hogy mindig nyíló virágokra lásson rá a polgármester úr a hivatalából.

Szépnek szép, de lehet, másra is juthatna abból a pénzből.

De legalább a kerületnek kicsit jobb addig, amíg a választópolgárok itt "megfelelően" szavaznak.

 

Előzmény: egonca (58211)