Prelleg Creative Commons License 2024.05.13 0 0 25542

Csak röviden sikerült belenéznem, és az angol nyelvtudásom is távol áll a tökéletestől, szóval tévedhetek és el is kerülhette a figyelmemet valami, de a következőket szűrtem le belőle. Jelenleg a Familysearch három szomszédos országban (Ausztria, Ukrajna és Szerbia) digitalizál. A magyar projektek közül a 'Church Books'-ot nem említették meg, a magyar állami anyakönyvekről is csak keveset beszéltek. A Nemzeti Levéltár állami anyakönyvi projektjénél, ha jól értettem jelenleg a Pest Vármegyei Levéltár anyakönyveinek digitalizálása folyik és ahhoz készül index, meg a többi vármegyeihez is, de ott már a korábban digitalizált anyakönyvekhez, nem lesznek újra lefényképezve. Hogy mi lesz azokkal az anyakönyvi kötetekkel (vagy évekkel) amelyek kimaradtak (legalábbis a Familysearchre biztosan nem kerültek fel) nem beszéltek. A főváros és két dunántúli vármegye még egyelőre nem vesz részt a projektben.

Továbbra is ragaszkodnak az 1828-as összeírásnál és a hadifogoly kartonoknál megismert több lehetőséget felajánló módszerhez. A javítási javaslatokat továbbra is email útján lehet elküldeni, és elvileg ki is fogják javítani, ha kell. Az indexelt anyagokból családfákat szeretnének összeállítani.

Ha valamit félreértettem, vagy kihagytam, írjátok meg. Nem tudni, hogy a vissza tudjuk-e nézni az előadásokat, vagy nem.

 

Előzmény: Prelleg (25541)