the gandhies Creative Commons License 2024.05.14 0 1 233011

A fiam csinálja ezt a ketodiétát lassan két hete.

Rettenetesen főzésigényes hobbi ez. :)

Elsőként a sajtot unta meg, utána mondta, hogy ha vége ennek a pár hétnek, akkor egy darabig nem eszik tojást, az tuti, aztán elkezdte mondani, hogy a húsok is mind olyan egyformák.

Ma reggelire szalámis tojáslepény volt, ebédre tejszínes-baconos pulyka lesz, vacsorára lazac. Közben csináltam rakott savanyúkáposztát (minden rakott cuccot rizs nélkül csinálok, de eddig is úgy csináltam), ott áll bepácolva csirkecomb, megsütni, marharostélyos, csirkepörkölt, baconbe tekert, sajtkrémmel megkent csirkemell, egyben sütött fasírt (kihagyva belőle a zsemle/zsemlemorzsa, de én azt amúgy is mindig kihagyom), cigánypecsenye, steak, ilyenek voltak, szerintem azért ezek más-más jellegű húsételek...

Ami legjobban hiányzik neki, az a jégkrém, hát találtam neki proteinjégkrémet, ami meglepően finom. Ezért cserébe viszont le kell mondani még a zöldségek nagy részéről is, ilyenek férnek bele, hogy spenót, káposzta, saláták, uborka, és ezek is mérve.

De azt mondja, nem nehéz, nincs semmi baja ezzel, csak unalmas, és hiányoznak neki a gyümölcsök, úgyhogy valami gyümölccsel akar indítani aznap, mikor abbahagyja ezt a diétát. Ami amúgy egy hét múlva esedékes, hála.

 

:)