Never Man Creative Commons License 2024.05.14 0 2 120599

   Nekem ezektől a svédektől sokkal elviselhetőbb sorsom van, mert szegény magyar nyuggerként öt helyen is lakhatok - a tél megvolt narancs-vármegyében, egy bő hónap Málta következik, a nyár (július-augusztus) BAZ-megyében is tartózkodásra alkalmas, aztán irány a görög tengerpart amig be nem fagy a tenger. Az UK nyár(?hihi) ebben az évben kimarad, bár az alma-cider hiányozni fog.  Eközben a nyugdíjintézet folyamatosan küldi a zsebpénzt, még 13 havit is fizet. Ezen az se rontana ha (csak példa) Magyarországon csak csupa földút lenne és a nyugger-elfekvőben zabkása nélkül adnának reggelire egy pohár vizet, vagy nem lenne 13-ik havi zsebpénz,  ergo ezek a svéd nyuggerek valamit elqrtak hogy ott üldögélnek egymás közt szomorúan, mert nem szabad túl sokat dolgozni de sok gyereket érdemes csinálni. Mekkora lehet ott a szaporulat, másfél?

 

   Gondolom Svédisztánban is vannak jobb nyuggerotthonok, mint például az usában, ahol kaviáros szendvicset is visznek pezsgővel reggelire ha valaki azt kér - de ezt gyakran megsínyli az egészségük a magas koleszterin és vércukorszint miatt a nagy derékbőség és BMI formájában. Ha a svéd nyugger szeretné a kaviárt neki is azt vinnének, de kaphatna zabkását is tejjel, bár a feleségem szerint (aki mindenhez is ért) a zabkása egészségesebb vízben áztatva, néhány gyülölcsdarabbal.  Igaz, ő sosem próbált reggelit csinálni svéd időjárási körülmények között.

 

 

   A bőséges tapasztalataim szerint nagyon jó reggeli egy kávéscsészényi rízs, ugyanennyi vöröslencse, fűszeres vajban megpárolva 20-30 percig. Ebédelni nem is kell mert csak ront a helyzeten (gyalogolni érdemes 10-20km-t mert a nyugger ráér! ... lehetőleg a napfényes tengerparton a friss sós levegőn), elég estefelé egy nagy krumpli főve, némi párolt zöldséggel és sörrel. És a legfontosabb: no politics

 (Források:  "Hogy éljen az öregember"-alapmű és maga az Élet)

 

Előzmény: BjörnBambusz (120588)