eau sauvage Creative Commons License 2024.05.14 0 2 85459

Szia, Toulouse-ban magában a városban nincsenek olyan látnivalók, amelyek az "ezer hely,amit látnod kell mielőtt meghalsz" típusú listákba bekerülnek, ettől függetlenül egy nagyon szép és élhető dél-francia város.

Gyönyörű épületek, élettel teli terek, hangulatos parkok, templomok, hidak, stb.

A listákba kerülő látnivalók inkább fél-egy napos programok Toulouse-ból indulva. Albi, Cordes Sur Ciel, Lourdes, Narbonne,stb. és az említett Carcassone, amit már csak a mérete miatt is érdemes megnézni.

Vonattal minden nagyon egyszerűen elérhető, de vannak helyi utazási irodák is, amelyek szerveznek egy napos kirándulásokat az említett helyekre.

A repülőmúzeum (Aeroscopia) egy Pilóta fórumosnak kötelező program :-) Nagyon sok kiállított repülőgép (Concorde, A380, A300, Caravelle, hogy csak a leglátványosabbakat mondjam).

A múzeum összeköthető egy Airbus gyárlátogatással is. Az is érdekes, de pl. a Tripadvisor-on nagyon sokan lehúzzák, hogy nem éri meg, nem elég látványos. Szerintem pont olyan, mint egy óriási ipari üzem, akit érdekel a gyártás folyamata és nem 5 másodpercenként új impulzusra vágyik, annak feltétlenül érdemes megnézni. Talán annyi még, hogy ha lehetőség van rá, akkor a látogatás munkanapra essen, mert hétvégén minden csendes és kevés valódi gyártási folyamatot lehet látni.

 

Előzmény: Flower2000 (85441)