FERENSZ Creative Commons License 2024.05.14 0 0 2699

Minichamps Opel Meriva:

 

 


Még épphogy csak megnyertem a taxis pakkot, s már akkor is láttam mikor nézelődtem ezt az ezüst Meriva példányt felbukkanni.
Mindenesetre fel is vettem a kedvencek közé, mert noha a Meriva megvan már nekem, de az piros, amiből dögivel lehet találni.
Ez is érdekes, hogy a pirosból, vagy a kékből van szinte dögivel és egész jó áron be lehet szerezni, ez meg noha ugyanaz, de mégis egy másik színben, melyben úgy kell vadászni.
Ezüst változatban kerestem egy ideje, mivel tetszett/tetszik nekem ez a kis családi egyterű ezüstben, de idáig valahogy szinte sose találtam.
Aztán - mivel mindennap beírtam ezt is mikor nézelődtem - kidobta ezüst színben.
Természetesen kérdéses volt hogy beszerezzem-e, lévén Angliából tudtam megszerezni, amire a Brexit óta ugyanúgy kell ugye vám, mivel már nem EU tagok.
Így elküldtem Emberemnek a linket és kértem kalkuláljon rá egy összeget hogy mennyire jönne ki szállítással, paypassal, vámmal együtt.
Meg is kaptam a választ és úgy voltam vele: annyiért még belefér, hogy meglegyen egy keresett modell.
Mindenesetre biztos ami biztos, aludtam rá egyet, de másnap 10 óra körül ráírtam hogy nyomhatunk rá egy licitet és hogy mennyi a max összeg.
Olyan 12:49 körül járt le, és már 11 óra körül majdnem elérte az általam megadott max összeget, szinte 500Ft-on múlt szinte a járgány, de persze licit vége előtt még kb fél órával, leadtam Emberemnek hogyha úgy van, hogy a licit vége előtt túllépi a max keretet, egy plusz 1-2000Ft-os ráadás még belefér.
Szerencsére a megadott max összeget nem érte el a licit, úgyhogy megnyertem a kicsikét, de ahogy a taxis pakknál, úgy ennél se sokon múlt :D


Emberem egyik nap érkezett is hozzám átalakításra váró, szétszedett modellek miatt, besegítve ezáltal az Adams Customs projectbe, és hozta is a járgányt.
Említette hogy nézzem meg, csekkoljam le, mert - ahogy a képen is látszik - a vezető felőli tükör egy nem úszta meg épen, és az atenna is meg volt kicsit törve.
Így miután gyorsan körbe csekkoltam úgy voltam vele, hogy ezek javítható dolgok.
Az antennát tudnám pótolni, vagy nem lenne, a tükör már kicsit rázósabb, de még mindig jobb hogy megvan, mint ha nem lenne, így nem éreztem hogy ezekkel gond lenne.
Később kivettem a dobozából, le a talapzatról és körbecsekkoltam még egyszer.
Először kapott egy törlést, mivel kissé poros volt a szélvédő is, a karosszéria is.
Majd utána szétkaptam a modellt és az ablakokat belülről is megtörölgettem, majd pedig a tükör dolgot is orvosoltuk :)


Elől a rendszám matrica ugyan hiányzik, de ez legyen a legkegesebb.
Kapott két szép lámpát, széleken irányjelzős kialakítással, szép a króm Opel emblémás hűtőmaszk is és szerencsére alul a ködlámpák közül se hiányzik egyik se.


Hátul szép lámpákat kapott, a megfelelő kialakításban, fent irányjelző és lent tolató rész kihagyással, afféle D Corsa változathoz hasonló kialakításban.
Ezt imádtam mindig ebben a típusban hogy elölről egy ismeretlen orrú Opel, hátulról egy "egyterűsített" Corsa köszön vissza számomra.
Szépek a külön ködféklámpás berakások is és a hátsó szélvédőn fent még egy féklámpa csík kialakításos részt is kapott.
Noha az autó ezüst, ennek ellenére is szépen és jól kivehető az ezüst domború Opel embléma a csomagtartóajtón.
A rendszám felirat itt sem úszta meg, viszont a vezető oldali tükör hibát, valamint az antennát mint látható orvosoltam.


Végre meglett ezüstben :D