Patreides Creative Commons License 2024.05.14 0 1 58237

Ez korábban így volt, aztán megváltoztatták, most meg visszaváltoztatják. Mert kiszámolták, hogy most ez nekik így kedvezőbb, hogy fogják a főpolgármestert a következő években.

 

A helyi önkormányzati válassztáshoz pedig:

Én nem tudom, ezek a mostaniak itt csináltak-e valami huncutságot, eddig nem derült ki ilyen, a kerület meg működik, szóval teljesen valid az, ha valaki a hosszabításra szavaz,

mint ahogy az is, ha valaki mást, más társaságot akar a vezetésbe, csak én róluk sem tudok semmi olyat, amivel nagyobb bizalmat kellene kapniuk, mint a mostaniaknak.

Ez helyi választás, helyi ügyekkel... de végül lehet, hogy információ hiányok miatt végül is vagy a megszokás, vagy a politikai protest szavazás dönt egy-egy választónál.

Arra emlékszem, hogy pár éve, a legutóbbi választásnál Lukoczki, az ellenzék jelöltje a Pesti úti Idősotthonról beszélt egy videóban... a Pesti út 115. utcatáblájú kapu előtt. Miközben az idősotthon a Pesti út 117. alatt található, tehát úgy negyven méterrel arrébb. Na, most ezek után szavazzak erre az emberre, hogy ő legyen itt a polgármester, aki utána amúgy is nyilván csak ütleget kapna a kormánytól?

A jelenlegi polgármester meg ránézésre nem egy megnyerő, szimpatikus figura, de róla sem tudok semmit, csak azt, hogy a kerület az előző években vele is működött, úgy, ahogy működött. Nyilván nem tombol itt sem a demokrácia, de hát ez egy ilyen kerület, a lakosok nagyobb részének ez a jó.

Maradjon, vagy húzzunk a tizenkilencre lapot, aztán vagy bejön egy másik kerületi vezetéssel (ami hozhatja az ellenzék szokásos balfaszkodását, de esetleg még jó is lehet), vagy nagy bukta lesz?

Az biztos, hogy a szavazófülkében majd behúzom az X-et valahová... Lehet, attól függően, hogy éppen hideg-, vagy melegfront lesz, vagy hogy reggel melyik lábbal keltem fel.

 

Az EU választás egyértelműbb, de ott is csak az, hogy kikre nem. ("The rest is silence.")

 

Előzmény: KKXVII (58236)