Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2024.05.15 -5 2 25863

Akár az évtized piramisjátékának is nevezhetnénk a Forgács testvérek által lebonyolított csalássorozatot, ha nem lett volna Bróker Marcsika, a Buda-Cash- és a Quaestor-ügy. Így a két éven át folytatott sokmilliárdos csalás csak a "kisebb ügyek" közé sorolható. Az országos hálózatot felépítő nagykátai ikerpár - amint az az elsőfokon meghozott ítélet kihirdetéskor egyértelműen kiderült - csak a pénzeket szedte be, semmilyen érdemi befektetési tevékenységet nem folytatott.

Az érintettek ugyanis 8 milliárd forintot szedtek be, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában.

https://www.economx.hu/magyar-vallalatok/ujabb-piramisjatekot-lepleztek-le-nyolcmilliardot-csaltak-el-a-villanyszerelo-ikrek.642496.html

Büntetést 29 vádlott ügyében szabtak ki, az elsőrendű vádlott Forgács Attila 11 éves, a másodrendű Sándor Angelika 9 éves, míg a másik Forgács testvér, László 5 év hat hónap fogházbüntetést kapott elsőfokon. Még a 20. rendű vádlottnak is 4 év 4 hónapra börtönbe kell vonulnia.
---
Sájer Mária Judit bűntársaival gátlástalanul fosztogatta áldozatait, a kicsalt összeg nagy része a mai napig nem került elő. A hatóságok körülbelül 7 milliárd forintot keresnek. Feltételezések szerint a hatalmas összeg tisztára mosása ma is zajlik, ezért is lehet figyelemreméltó Sájer Mária felbukkanása Magyar Péter mozgalma körül.

Előzmény: Dr. Propelleressy Huba (25861)