fejes.i Creative Commons License 2024.05.15 0 0 68323

Persze, sok tekintetben nem ugyanaz a kazán, mint egy szerszámgép. A hasonlóság annyi, hogy tele vagyunk olyan történetekkel, amiben az van, hogy már 8x volt kinn a szerelő fél év alatt, kicserélt egy sor mindent is és a kazán még mindig nem jó. Van az úgy persze, hogy a szerelő csak tapogatózik, ez a legrosszabb mindenkinek, de sok esetben...

volt egy olyan ügyem, hogy nyílt égésterű kazán, társasház, földszint, egyedi kémény. A kazán véletlenszerűen megáll. Ja a hely fodrászüzlet, a kazán pedig az egyik szekrénybe van beszerelve úgy, hogy a burkolat első oldala nincs is rajta, mert az nem fért a szekrénybe. Ez így működött 10 évig, aztán egyszercsak meg megállt. Hol fűtés közben, hol melegvíz készítés közben.... ez már nem gyújtólángos készülék volt, hanem elektronikus gyújtásos.

Na itt nem lehet senki elég okos. Minden valószínűség szerint kb a működési feltételek a határon voltak a telepítéskor, aztán az évek alatt rosszabb lett a kémény, tele kosszal, a készülék belseje és rozsda lett, beszereltek egy új bejárati ajtót, a fodrászüzlet egy párás hely... az a szervizes, aki ezt magára veszi, az magára vessen.

 

Egy szerszámgép annyival könnyebb eset, hogy az ott van a kézben, önmagában működik, delej kell neki, más nem.

Egyébként, ha az EU tenni akarna a környezetért ebben az esetben, akkor az AKKUkat kellene szabványosítani, mert szvsz az most a legnagyobb szennyezési forrás, hogy 5 féle márkához 6 féle akku van. Persze én is törekedhetek vagy hát nekem is az az ésszerű, hogy egy márka, de ez nem mindig megy.

Kicsit a gyártók is léptek azzal, hogy gépcsaládokat terveznek azonos akkuval, de ennél sokkal jobb lenne az egységes. Gyakorlatilag mindenki a 3x3,6-4,2 Li-ion (10,8 vagy 12 V van ráírva ezekre, attól függ, melyik értékére hivatkoznak a Li ion celláknak), 5x 3.6-4,2 Li-ion (ki 18V-nak hívja, ki 20-nak) elemi cellákból építi az akku pakkokat, vagyis lényegében elég lenne a fizikai burkolatot és csatlakozókat egyformára csinálni. A gyakorlatban persze nagyon nem ugyanaz egy parkside akku meg egy metabo, de ezen is segítene.

Amúgy próbáltam kotorni az interneten, hogy Einhell géphez metabo akku adapter, mert erősen érdekelne, hogy a pár parkside gépem hogy menne a metabo akkuval, de még nem találtam ilyent.

Előzmény: pali923 (68320)