nyman Creative Commons License 2024.05.15 0 0 37553

Szerintem a személyinek elég kell a szavazáshoz. Volt ahol egy szavazó helyiség volt, ott mindegy volt, volt, ami iskolában volt berendezve és több körzetből jöttek emberek. Ott csak azért kellett a cím, hogy tudják mondani hogy melyik terembe kell bemenni. 

 

Szerintem a kártyát központilag csinálják. Ha jól emlékszem pár nap alatt megjött.

 

Nekem a személyim fog lejárni másfél hónap múlva, de azt megvárom és utána csináltatom meg. Van útlevél és jogosítvány is érvényes.

 

Ez a házszámozás érdekes. Mindkét címnél beszoktam írni a futárnak, hogy mit írjon be, mert a GPS-ek, Google Maps 2-3 házzal arrébb mutatja. Én páros oldalon lakom a 4-ben. De szemben a 2a van :) De van alattam is még az én oldalamon ház az a 2.  

 

Az íreknél sokszor érdekesen osztották ki a házszámokat is. Volt olyan, ahol volt páros, páratlan oldal, de olyan is, hogy elindult 1-el az egyik oldalon, majd az utca végén visszafordulva folytatták.  Így simán előfordult, hogy a 20-assal szemben volt a 150-es. 15 éve NEM volt irányítószám sem.

 

Utána vezettek be egy írányítószám kódrendszert, amivel minden ingatlan külön azonosítanak. Postal addresses in the Republic of Ireland - Wikipedia  Tovább gondolva az angol és a kanadai kódolást, ami tömböre bontódott. Így gyakorlatilag az "irányító szám" alapján célba tud érni a küldemény, se név, se utca, házszám NEM kell.  Gondolom ez a bonyolultnak tünű rendszer volt az egyszerűbb, mint egységesíteni a házszámozást. :) 

 

Pl. ha ide belezoomolsz addig amíg látod a házszámokat. Bray - Google Maps  A Main streeten van ami nincs is, de a 70 után a 73, 74 jön, majd a 72. De szemben már a 40 körüliek vannak. Vagy körbenézhetsz a környéken is. 

 

Itt pl. Springhill Park - Google Maps páros, páratlan oldal van. Sokszor keringtem egy-egy környéken, amikor egy utca, házszám kombó volt megadva. 

 

Az amerikai meg szintén blokkokra van kitalálva, ezért vannak akár négyjegyű számok is, amiből az első, vagy első kettő a tömböt jelenti, majd jön a szám. Itt is érdekesen ugrálhatnak, ezért van pl. hogy a 611 után a 701 jön ha van egy keresztutca. De itt még sok helyi eltérő gyakorlat is zavarhat. Ezekben a rendszerekben az a jó, ha valami blokkot érintő átalakítás van, akkor csak egy szakaszt kell újraszámozni.

Előzmény: karin04 (37552)